Sou a: Inici / Conèixer Tremp / Geologia / Exposició de carrer "On les pedres parlen..."

Exposició de carrer "On les pedres parlen..."

L’exposició "On les pedres parlen..." és un projecte de l’Ajuntament de Tremp, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

 

ExpoGRANFORMAT

Estructures de ferro de 3 m d’amplada per 2 m d’alçada són el suport d'una mostra de fotografies sobre geologia, instal·lada a la plaça de la Creu de Tremp. Cada imatge va acompanyada d'un breu text explicatiu i de la ubicació al mapa del lloc des d’on han estat preses. De manera complementària, està prevista l'edició d'un on figurarà més informació de cada imatge i una ruta enllaçada per conèixer de més a prop el territori. La major part de les fotografies són obra dels autors locals, Jordi Uriach, Jordi Peró i Jordi Colom.

Aquesta exposició ha estat desenvolupada per l'Ajuntament de Tremp gràcies a l'aportació econòmica de l'Idapa i l'assessorament tècnic i científic de l'ICGC en el marc de la candidatura Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec i té com a objectiu principal acostar la Geologia i les Ciències de la Terra a la ciutadania.

La riquesa paisatgística i l’interès que desperta en la comunitat científica la zona de la Conca de Tremp, el Pallars Jussà i el Montsec és un recurs de gran valor que pot contribuir al enormement al desenvolupament local sostenible.

 

Accions del document