Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca surt al carrer

La Biblioteca surt al carrer

Aquest estiu la Biblioteca ha dut a terme diferents accions per atraure nous lectors a l'equipament i, sobretot, fomentar la lectura, entre les quals destaquen el "Bibliomercat" i "Moments de lectura".

D'una banda i dins del programa de dinamització de lectura de l’estiu, la Biblioteca Maria Barbal ha fet una nova proposta seguint l’exemple d’altres poblacions: el Bibliomercat. Es tracta d’un servei gratuït per acostar la lectura i donar a conèixer l’equipament entre totes les persones que freqüenten durant els mesos de juliol i agost el mercat setmanal de Tremp.

En aquest espai s’hi fa préstec de documents i s’ofereix la possibilitat de sol·licitar el carnet de la biblioteca, reservar documents o inscriure’s a les activitats de lectura. Una tauleta amb contes possibilita que els nens s’entretinguin llegint o fent alguna activitat relacionada amb els llibres. El balanç és satisfactori: n’han fet ús uns 250 usuaris i s’han registrat més de 10 carnets. La majoria d’aquests usuaris han conegut la biblioteca a partir d’aquesta iniciativa.

D'altra banda, s'ha impulsat l'acció “Moments de lectura” amb l'objectiu d'apropar la lectura als ciutadans més enllà del recinte de la Biblioteca i donar una segona oportunitat al material de revistes i llibres “donats de baixa” o de donatius de particulars. Alguns dels equipaments que ja han començat a oferir el servei són el CAP, l’Hospital i la Piscina municipal de Tremp i el Casal dels Voltors de Torre Tamúrcia, a la Terreta.

Qualsevol entitat o servei públic que vulgui rebre gratuïtament un lot “Moments de lectura” es pot posar en contacte amb la Biblioteca Pública Maria Barbal. Així mateix la Biblioteca també fa redistribució de llibres i revistes entre els centres escolars o equipaments públics que ho sol·licitin. 

Vegeu més detalls al web de la Biblioteca Pública Maria Barbal: Bibliomercat / Moment de lectura.

Accions del document