al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació de llibre de Josep de Moner

Presentació del llibre: Estimat Manel A càrrec de M. Dolors Millat, escriptora i la participació de l'autor, Josep de Moner.

Estimat Manel
La història de la vida de dues parelles de protagonistes, emparentades i oriündes del Pallars, les quals expliquen i retraten el context social i polític, tant de la generació de la guerra i la immediata postguerra (Maria i Quim) – la Maria d’Estaron, el Quim d’Olp -, com la dels seus hereus o immediatament continuadors (Cecília i Manel) – tots dos d’Esterri -, que viuen la lluita clandestina al final del franquisme i els anys que aboquen a la transició democràtica.

 

Josep de Moner va néixer el 20 del desembre de 1947 a Olp (Pallars Sobirà).

Llicenciat en Ciències de la Informació, va treballar al Diario de Barcelona i El Periódico de Catalunya. Després de passar per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va publicar la seva primera novel·la El mirall del Ventolau (Pagés Editors). Primera edició a l’octubre del 2015 i segona edició al maig del 2016.

A l’abril del 2018 publica a Gregal Editorial Maria, guerra i pau, amb una segona edició en versió pallaresa al setembre del 2021.

Les novel·les de Josep de Moner també regalimen teatre. El teatre que els darrers setze anys ha marcat la seva vida. Va ser promotor, productor i actor de les Festes del Setge d’Olp, una realització teatral sobre la Guerra del Pallars (1484-1487) de les que se’n van fer catorze edicions amb representacions a l’aire lliure a multitud de pobles del Pallars. Sempre amb el lema que si el comte Hug Roger III hagués guanyat aquella guerra, el Pallars seria ara independent com Andorra.

Diplomat en cinema i teatre, ha representat també una quinzena d’obres amb la secció de teatre de l’Aliança del Poblenou de Barcelona. Com a actor va aparèixer també a la sèrie Gran Nord de TV3.

Equipaments relacionats

Biblioteca Pública Maria Barbal
  • Què Cultura Tremp
  • Quan 30/05/2024 de 19:00 a 20:30
  • On Biblioteca Pública Maria Barbal
  • Email
  • Telèfon de contacte 973653461
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal