al contingut a la navegació Informació de contacte

ANUL·LADA. NOVA DATA PROPERAMENT. Skald, poesia del Nord amb Ensemble Pyrene

Una visió nòrdica del so de les paraules i la seva música tradicional. Ensemble Pyrene quartet de corda i Anna Ycobalzeta rapsoda.

Ensemble Pyrene quartet de corda i Anna Ycobalzeta rapsoda presenten l'espectacle Skald, poesia del Nord

Divendres 10 de juny a les 20h. 

Preu entrada: 8€; menors de 25 anys: 5€

El terme skald, en islàndico-noruec, es refereix a un tipus de poeta de l’edat mitjana generalment relacionat amb les corts escandinaves i que també escrivia fora d’elles. Una poesia que relata memorials d’històries i batalles de reis i on es té clar i constància el seu autor o autora.

Sí, autora! En aquesta poesia escàldica, que durà dels segles IX al XIII, tenim constància escrita de poetesses i també de parts dels seus poemes. Quatre Skalds femenines a qui va dedicat aquest viatge per la poesia i música d’arrel nòrdica.

Una societat nòrdica on ja en l’edat mitjana la relació home-dona anava molt per davant de la resta d’Europa i que durant el segle XX i XXI ens ha donat unes poetesses d’una sensibilitat impressionant, amb una narrativa poètica intensa i que abraça tots els racons humans.

En aquest programa Ensemble Pyrene fa un apropament a aquest món nòrdic, amb la lectura de poemes de poetesses nòrdiques properes en el temps i a l’entorn de l’amor, de la naturalesa, del món interior i de la mort, intercalats amb la meravellosa música escrita pel Danish Quartet que ha realitzat com a treball de recerca de la música tradicional nòrdica.

Poemes: Eila Kivikkaho, Eeva Kilpi, Solveig von Schoultz, Inger Hagerup, Maria Wine,
Inger Hagerup, Sun Axelsson, Agneta Ara i Märta Tikkanen

Música tradicional nòrdica: Danish Quartet

Equipaments relacionats

Espai Cultural la Lira
  • Què Cultura Música tremp
  • Quan 10/06/2022 de 20:00 a 21:15
  • On Espai Cultural la Lira
  • Email
  • Telèfon de contacte 973650005 ext.338
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal