al contingut a la navegació Informació de contacte

44 anys de l'Aixecada del Ninot a Tremp

La Casa del Sol Naixent torna a penjar del campanar de Tremp la Llufa més gran

DIMARTS 28 DESEMBRE 2021

Des de ben d’hora les membres de La Casa del Sol Naixent s’han unit a la Plaça de la Creu de Tremp per construir la Llufa de Sants Innocents, amb unes mides de 6 metres d’alt per 4 d’ample, mentre els més menuts del poble han fet les seves petites llufes.

A les sis de la tarda la Plaça de la Creu ha reunit a més d’un centenar de persones per veure l’emblemàtica aixecada del Ninot que enguany compleix 44 anys, una innocentada que s’ha convertit en tradició al municipi. Amb un espectacle ambientat en un circ de titelles la Llufa s’ha convertit en una titella més que es mou al ritme del tati titeti, la seva cançó. Un cop ha arribat al terra, s’ha cremat mentre l’organització repartia bossetes individuals amb coca i xocolata.

També s’ha fet entrega d’un premi que enguany compleix els cinc anys, El llufaire de l’any, un guardó que La Casa del Sol Naixent decideix atorgar a una persona individual, una associació o un col·lectiu per reconèixer-los-hi la feina feta. Enguany s’ha donat el premi a la Cooperativa Alba Jussà, una entitat d’iniciativa social que té com a objectiu oferir una atenció integral a totes les persones amb qualsevol tipus de discapacitat i col·lectius amb risc d’exclusió social. També, i després de l’anul·lació de l’acte l’any passat a causa de la situació meteorològica, s’ha fet entrega del guardó de l’edició anterior a l’Hospital Comarcal del Pallars Jussà per la feina incansable que han fet des que va arribar la pandèmia de la COVID-19.