al contingut a la navegació Informació de contacte

A partir del mes de febrer, tots els canals de TDT, públics i privats, hauran d’emetre únicament en alta definició (HD)

Els aparells receptors que només reben emissions en SD (definició estàndar) deixaran de rebre la TDT. Sí que cal tenir molt en compte la necessitat de renovar els receptors TDT-SAT que només funcionen en SD.

DIMECRES 10 GENER 2024

D’acord amb la nova normativa pel qual s’aprova el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre (TDT) i es regulen determinats aspectes per a la liberalització del segon dividend digital, a partir del proper 14 de febrer de 2024, tots els canals de TDT, públics i privats, ja siguin d’àmbit estatal, nacional o local, hauran d’emetre únicament en alta definició (HD).


Com conseqüència, doncs, de l’entrada en vigor de la normativa és possible que es produeixin algunes incidències en la recepció dels canals de TDT per part dels usuaris.

Així, els aparells receptors que només reben emissions en SD (definició estàndar) deixaran de rebre la TDT. En aquest sentit, s’estima que el 98 % del parc existent de receptors ja té capacitat per rebre HD i que, per tant, en la majoria dels casos, l’impacte no hauria d’anar més enllà d’una reordenació de canals a les guies dels televisors.


No obstant l’anterior, sí que cal tenir molt en compte la necessitat de renovar els receptors TDT-SAT que només funcionen en SD. Des de la seva aparició, a Catalunya s’han activat més de 5.000 receptors TDT-SAT, dels quals es calcula que entre un 40 – 50 % poden estar limitats a SD i, per tant, caldrà canviar-los, instal·lar-los i activar-los, si es desitja continuar gaudint de la seva utilització.


Davant de qualsevol dubte sobre aquest procés o si s’observen problemes en la recepció dels canals de televisió, els usuaris es poden posar en contacte amb l’Oficina d’Atenció a la Televisión Digital de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals al telèfon 901 201 004 o mitjançant els formularis que consten a l’enllaç:https://televisiondigital.mineco.gob.es/ayuda-ciudadano/Paginas/formularios-atencion.aspx

D’altra banda, la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital d’aquest Departament de la Presidència ha posat en coneixement de tots els instal·ladors de telecomunicacions registrats a Catalunya les circumstàncies esmentades, per tal de demanar- los la seva col·laboració a l’efecte de promoure i realitzar aquesta renovació de receptors en els casos que sigui necessari arreu del territori. Podeu consultar els instal·ladors registrats a l’enllaç:

https://presidencia.gencat.cat/ca/ambits_d_actuacio/transformacio-digital/ambits- dactuacio/territori-digital/infraestructures-comunes-de-telecomunicacions-en-edificis- ict/cercador-dempreses-installadores/