al contingut a la navegació Informació de contacte

Acord d’aprovació del pressupost municipal: Modernització de serveis bàsics per millorar la qualitat de vida

Els comptes s’aprovaran amb una majoria més àmplia de la que ja disposa el govern municipal, que comptarà amb el suport de Junts x Tremp i Ara Tremp S’incorporen cinc propostes pactades entre els tres grups municipals

DIJOUS 11 GENER 2024

Els grups municipals de Compromís per Tremp, Junts per Tremp i Ara Tremp han tancat un acord que permetrà aprovar el pressupost municipal 2024 de 6,6 MEUR. La proposta, que es sotmetrà a votació del Ple el proper dilluns, s’aprovarà amb una majoria més àmplia de la que ja disposa l’equip de govern.

El pressupost preveu millorar els accessos a nuclis habitats i fer més eficient la xarxa de distribució d’aigua. El Govern municipal de Compromís per Tremp va decidir la congelació de l’IBI i l’actualització del rebut de l’aigua i, en no poder disposar del romanent de tresoreria, algunes de les inversions previstes es finançaran inicialment amb crèdits. Amb tot, el nivell d’endeutament municipal continuarà a la franja baixa.

L’alcaldessa, Sílvia Romero, ha explicat que amb aquest acord també es reafirma el compromís de diàleg amb els grups municipals. Tot i que Compromís per Tremp governa amb majoria absoluta a l’Ajuntament s’ha volgut treballar el pressupost amb el màxim consens possible en benefici de Tremp.

Quim Delgado, portaveu de Junts per Tremp, valora positivament l’acord, perquè “la ciutadania espera que els seus representants siguem capaços d’entendre’ns, malgrat les diferències”. I respecte del contingut dels pressupostos, Delgado ha assegurat que “es posa al centre a la ciutadania, potenciant la participació de tots els nuclis, aprofundint en la nostra identitat a través del patrimoni de Tremp i prioritzant el benestar i la seguretat dels infants amb la renovació dels parcs infantils”.

Pep Fillat, d’Ara Tremp, ha prioritzat l’habitatge i la compra de solars per a un ús públic, per aprovar els pressupostos. Així mateix, assegura que aquest pressupost garanteix “inversió a tots els nuclis” i es demostra que amb aquesta majoria amplia, Tremp te ganes d’avançar. 

Els portaveus dels tres grups municipals han volgut destacar que s’apostarà per revitalitzar el sector comercial i la sostenibilitat energètica, gràcies a la gestió els ajuts Next Generation. Amb aquest acord de pressupostos, Tremp millorarà la qualitat de vida gràcies a la modernització de serveis bàsics.