al contingut a la navegació Informació de contacte

Al teu gust acompanya alumnat de primària a conèixer el funcionament d'una explotació ramadera d'oví

La visita s’emmarca en la Setmana de l’Alimentació Bio i s’enfoca en la divulgació d’un emblema de la gastronomia de la comarca: el corder del Pallars

DIVENDRES 22 OCTUBRE 2021

Aquest matí, una cinquantena d’alumnes de cicle superior de l’Escola Valldeflors de Tremp han visitat les instal·lacions de Casa Batlle d’Estorm, una empresa de ramaderia de corder ecològic del Pallars Jussà.

Aquesta activitat està inclosa dins dels actes de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica que organitza el  Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp.

Amb aquesta proposta es vol acostar els nens i nenes de la comarca a la realitat del territori, on la ramaderia té un pes econòmic important, alhora que posar en valor la producció ecològica i els seus valors, com la salut, la  sostenibilitat, el respecte per l’entorn i la  cooperació amb altres empreses del territori.

Durant la visita els nens i nenes de 6è han pogut conèixer la història de la família Batlle i com han viscut l’evolució de l’ofici de pastor, alhora que recórrer la granja d’ovelles i els  diferents espais que la conformen.

 

Així mateix, la jornada ha servit per a conèixer les característiques de la raça Xisqueta i altres aspectes de la  producció ecològica  (com l’alimentació en funció de la temporada de l’any, el maneig, la gestió dels parts, els control de malalties, entre altres).