al contingut a la navegació Informació de contacte

Al teu gust, aliments del Pallars promou la innovació al sector agrolimentari i de la restauració

El programa obre una nova convocatòria del pla adreçat a petites empreses agroalimentàries de muntanya.

DILLUNS 16 AGOST 2021

El programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, i la Fundació Alicia obren la convocatòria per participar a dos plans enfocats a incentivar la innovació empresarial al territori rural i de muntanya.

 

D’una banda, es convoca la 4a edició d’un pla d’acompanyament individualitzat adreçat a aquelles empreses que vulguin innovar creant nous productes o millorant els seus processos de producció. En aquesta ocasió s’ofereixen 3 assessoraments als que poden optar empreses agroalimentàries de l’Alt Pirineu i Aran. 

 

D’altra banda, es convoca el Pla d’acompanyament a la innovació i desenvolupament de productes vinculats al projecte Cuina de Bosc, que es duu a terme des de 2019 amb empreses de la restauració dels 2 Pallars i l’acompanyament tècnic de la Fundació Alicia.  En aquest cas es tracta d’una proposta per a  restaurants que volen explorar en l’àmbit de la silvicultura i els recursos del bosc i la seva utilització a la cuina.  És la segona edició de l’acció i podran participar-hi dues empreses.

 

Ambdues propostes sorgeixen en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa ATGPallars desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. L’objectiu en tots dos casos és de transferir l’experiència i els coneixements que aquesta Fundació té en l’àmbit de la innovació alimentària a les petites empreses agroalimentàries i de la restauració de l’Alt Pirineu i Aran.

 

En aquest sentit, el programa ATGPallars, ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars Jussà sinó també a comarques veïnes i aquest és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya.

 

En les anteriors edicions dels dos programes hi ha participat un total de 22 empreses. Les empreses interessades tenen temps fins el 20 de setembre (agroalimentàries) i el 28 (restauració) per fer arribar la sol·licitud. Per rebre més informació, cal dirigint-se a l’àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Tremp.

 

Aquesta acció forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.