al contingut a la navegació Informació de contacte

Aprovat el projecte de reforma i millores climàtiques de la Biblioteca Pública Maria Barbal

L’Ajuntament de Tremp ha rebut un ajut del Departament de Cultura de la Generalitat per a fer front a aquest projecte

DIVENDRES 10 FEBRER 2023

La Biblioteca Pública Maria Barbal ha rebut una subvenció de 302.353,72 € per a la reforma i millora de l’edifici. Aquesta ajuda s'emmarca en la convocatòria de subvencions per a obres de construcció o de reforma de biblioteques del sistema de lectura pública de Catalunya, que convoca el Departament de Cultura de la Generalitat.

L’edifici de la biblioteca ha mostrat en els darrers anys alguns problemes relacionats amb filtracions i/o pèrdues d’aigua i humitats, a banda d’algunes mancances en accessibilitat. Per tant, amb aquesta ajuda es pretén executar actuacions per millorar-ne l’estat i afavorir també l’eficiència energètica de l’edifici.

Algunes de les actuacions previstes són la impermeabilització de la coberta per evitar les filtracions d’aigua a l’interior de l’edifici, millora de l’aïllament tèrmic de l’edifici, substitució de l’enllumenat per sistemes LED, redistribució de sales per millorar-ne la funcionalitat, entre altres.

El projecte ha estat redactat per un arquitecte extern i es preveu poder tenir enllestides les obres a finals de 2023 o principis del 2024.