al contingut a la navegació Informació de contacte

Arrenca l'11a edició del Mostremp

Un any més el Mostremp cinema rural al Pallars ens porta els millors curtmetratges de temàtica rural a les terres pallareses

DIJOUS 11 AGOST 2022

Aquest vespre l’Espai Cultural la Lira ha acollit la gala d’inauguració del festival Mostremp, el Festival de Cinema rural del Pallars.  

La Mostra ha obert les portes a les 20h amb una acció teatral de la companyia Teatremp, posteriorment ha començat l’acte inaugural amb els parlaments de José Berges de l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp i de l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases Lopetegui on a posat en relleu la importància de la cultura “El Mostremp és cultura i a Tremp volem que la cultura no s’aturi. Per això hem fet, fem i farem tot el possible per aconseguir aquest repte. La nostra terra es plena de bons artistes, comptem amb un territori comparable amb un plató de cine, un paisatge espectacular d’on poden sortir produccions audiovisuals impressionants… en definitiva tenim un entorn únic.”  

Finalment, s'ha projectat el film hindú “L’última pel·lícula” de Pan Nalin,  on es relata la història de Samay, un nen de 9 anys que viu amb la seva família a un poble remot de l'Índia, descobreix el cinema per primera vegada i queda absolutament hipnotitzat.  


Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes. Aquestes s'agruparan en tres sessions que es realitzaran dijous, divendres i el dissabte. La projecció dels curts de la secció Infantil i Juvenil tindran lloc dissabte.