al contingut a la navegació Informació de contacte

Avanç de programació del Tribulossi, el festival poètic de les arts

A l’abril Tremp continua amb les propostes per maridar art contemporani i poesia

DIMARTS 11 ABRIL 2023

Després de la Setmana Santa, Tremp torna a acostar-se a la  poesia en el marc del Tribulossi, el festival poètic de les arts que arrenca en aquesta primera edició amb força.

Després de la presentació del projecte el 21 de març a la biblioteca amb un espectacle de dansa contemporània, el festival ofereix un taller de lipogrames de la mà de la il·lustradora Olga Capdevila. Serà el divendres 14 d’abril a les 17.30h a la biblioteca pública Maria Barbal de Tremp. Els lipogrames son propostes d’escriptura on es creen textos omitint alguna lletra i creant efectes sonors i visuals diferents. La gota moja la gata maja és el nom d’aquest taller que va adreçat a persones a partir de 7 anys.

El Tribulossi continuarà oferint propostes diverses aquesta primavera, al mes de maig l’Associació Fotogràfica del Pallars presentaran l’exposició Una imatge i mil paraules, a partir de poemes d’autors pirinencs que han inspirat imatges per acompanyar-les. L’exposició serà visitable a la rambla del Dr. Pearson de Tremp del 14 de maig al 15 de juliol. Seguint amb arts visuals, l’artista Gustavo Tulande realitzarà un mural gegant en un edifici del carrer Aragó de Tremp inspirant-se en la poesia Podries de Joana Raspall.

Els plats forts del festival arribaran al mes de juny, concretament de l’1 al 4 a Tremp. El dijous 1 a la placeta de l’Església es podrà gaudir del concert El Joglar a partir de poemes de Jacint Verdaguer interpretat per Arnau Tordera, cantant d'Obeses. El divendres 2 s’inaugurarà el mural de Gustavo Tulande amb l’espectacle de dansa i circ Migrare de la cia La Maduixa. El dissabte 3, La Lira acollirà l’homentatge a l’autora pallaresa Concepció G. Maluquer conduit per Meritxell Bellera i amb la presència de Maria Barbal, Rosalia Farré, Annabel Castan, Carme Sansa i les col·laboracions especials de Pere Arquillué o Clara Segura.

Acabarem els actes el diumenge amb un acte de poesia, corrandes i vermut a l’edifici de les antigues Adoberies de la pell amb el conjunt Cor de Carxofa.

El Tribulossi trempolí donarà per closa la seva primera edició el 13 de juliol amb un acte a les Nits a la Fresca, La nit de po( r )esia pels carrers del Raval de Tremp.

Aquest projecte està finançat amb fons Next Generation i pretén dinamitzar culturalment el territori a la vegada que es fusiona la poesia amb diferents disciplines de caire contemporani com la dansa, el circ, les arts visuals, la música o el teatre. La direcció artística del Tribulossi compta al seu equip amb l’actor Eduard Muntada i els poetes Josep Pedrals i Albert Puiggrós.