al contingut a la navegació Informació de contacte

Bona acollida de la fira de Tremp, Pallars Terra de Corder

Avui ha tingut lloc l’acte central de la proposta Tastets de Fira PALLARS TERRA DE CORDER amb la participació de 15 artesans i productors agroalimentaris de proximitat

DISSABTE 08 MAIG 2021

Les activitats van tenir el tret de sortida el dilluns 3 de maig Tremp amb l’acció pop up Aparadors agermanats en 24 establiments comercials de la ciutat. El comerç ha estat el protagonista d’aquesta proposta que ha traslladat, amb format de petit aparador, un avenç dels expositors presents al mercat firal de dissabte.

 

Al llarg del dissabte ha tingut lloc  el petit mercat firal, una mostra de productors de proximitat que s’ha dividit en dues places de la ciutat i que ha aplegat un total de 15 expositors artesans i agroalimentaris. La plaça de Capdevila i el passeig del Vall han acollit els firandants,  que s’han mostrat satisfets amb la iniciativa, valorant especialment el reinici de les activitats

 

Han complementat la jornada dues activitats infantils a càrrec d’Obrador Xisqueta: un taller de feltre mullat, al matí, i un contacontes kamishibai del conte Xisca que trempoles? de Vanesa Freixa (il·lustració) i Marina Cabanis (textos), a la tarda. També ha tingut lloc un concert organitzat per Projecte Home al pati de l’escola, Sporadik Bass, amb músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC.

 

Així mateix, set restaurants trempolins han repartit 300 racions de Cassola de corder amb verdures de primavera al perfum del Pallars, la recepta recreada pels mateixos cuiners amb motiu d’aquesta fira. Demà diumenge, al migdia està previst el repartiment de fins a 250 racions més d’aquest plat.

 

Aquest vespre conclou el mercat firal, però les propostes de Tastets de Fira Pallars terra de corder continuen vigents fins a final de mes amb una sèrie de promocions a les carnisseries, bars i restaurants, tant de Tremp com de la resta de la comarca. Concretament estan previstos els següents sortejos:

 

  • A les carnisseries, les persones que comprin més de 20€ en carn de corder rebran 1 butlleta per participar en el sorteig d’ un total de 50 lots de Cadena de Valors, valorats en 50€ cadascun.
  • Els que consumeixin plats o tapes de corder als bars de Tremp, optaran a 25 lots de Cadena de Valors valorats també en 50€.
  • Finalment, aquells que durant el mes de maig tastin un menú o plat de corder als restaurants participants de la comarca, podran aconseguir 1 dels 25 vals de 50€ per bescanviar als restaurants del Pallars Jussà.

 

Enguany, aquesta fira s’ha organitzat com una edició especial i adaptada als temps de pandèmia, però igualment lluïda i amb una aposta ferma del consistori per posar en valor la producció agroalimentària i artesanal del territori.