al contingut a la navegació Informació de contacte

Coneix les propostes de la Festa Major de Tremp

Es fa públic el disseny del cartell i la programació

DIJOUS 25 AGOST 2022

Del 7 a l’11 de setembre Tremp està de Festa Major. Avui la Comissió de Festes ha presentat la programació i el cartell que fa d’imatge de la festa als mitjans. Es tracta d’una proposta de la dissenyadora trempolina Victòria Monsó on es vol posar de rellevància la unió entre festa lliure de restriccions amb una mascareta que vola i festa farcida de tradició, representada amb elements com la gralla, la faixa, o les sabates vigatanes.

I és que aquesta Festa Major torna a omplir els carrers de Tremp més que mai de cultura i patrimoni amb el suport de les entitats trempolines que es bolquen amb ella: cercaviles dels Gegants, els Grallers de Tremp, la Colla de Diables i la Cremablat, els Trabucaires, l’Esbart Dansaire, els castellers Malfargats...

 

La festa s’iniciarà amb el tradicional pregó que enguany s’ha encomanat a la Colla d’Escudellaires de Tremp, que han celebrat 40 anys de la recuperació de l’escudella de Carnaval.

D’altra banda, la plaça de Catalunya tornarà a acollir festa grossa fins tard amb balls i concerts perquè grans i joves puguin celebrar el final de l’estiu. Destaquen les orquestres Swing Latino i Costa Brava, aquesta amb una proposta de concert de música melòdica. Per als més joves la Comissió de Festes proposa música en directe amb Sexenni, Sixtus, els ritmes balcànics de Balkan Paradise Orchestra o els djs Nar6 i DirtiLarita. També s’ha pensat en la franja d’edat que avarca el públic d’entre 40 i 60 anys amb una proposta de tribut al grup suec Abba per la nit de dissabte.

 

Un total de quatre Penyes tornaran al carrer Lleida totes les nits de Festa Major.

Les propostes per a públic familiar no poden faltar a la programació de Tremp, ja que és un dels seus grans baluards. Així doncs la qualitat de La Baldufa, Campi qui Pugui o Binixiflat donen solvència a l’oferta per als més petits.

I no podem deixar de destacar el retorn de la Festa Entrepins i totes les activitats que la conformen; des del campionat de petanca, el vermut electrònic, la pedalada popular, la paella gegant i les activitats infantils i juvenils. Després de dos anys sense poder dinar al parc del Pinell, tothom en té ganes.

Per a potenciar la sensació de festa, la Comissió de Festes s’ha aliat amb l’associació Comerç Associat de Tremp i ha encarregat unes banderoles especials per a col·locar als balcons de les cases amb la imatge de la parella de gegants de la ciutat ballant alegrement, dissenyades per Valentina Melgarejo Arenas.  Tots els veïns i veïnes que ho desitgin, podran decorar els balcons de les seves cases a un preu de 6 euros comprant aquest petit domàs atemporal a les botigues del CAT.

Consulta el programa AQUÍ