al contingut a la navegació Informació de contacte

Consulta al Pallars Jussà per conèixer els hàbits de consum dels treballadors públics

A partir dels resultats, es posaran en marxa diferents accions i estratègies amb el sector comercial i de serveis per donar resposta a les necessitats detectades i retenir les compres al territori

DIMECRES 16 DESEMBRE 2020

L’Ajuntament de Tremp inicia un treball de sensibilització de la compra al comerç del Pallars Jussà. La primera acció del treball consisteix en la realització d’una enquesta als treballadors del sector públic del Pallars Jussà per conèixer l’evasió de despesa cap a altres destinacions de compra i les expectatives d’aquest col·lectiu respecte al comerç local.

Dins del Pla de dinamització comercial que lidera l’Ajuntament de Tremp en coordinació amb altres ajuntaments del territori,  està prevista una nova acció de sensibilització per la compra del comerç local. Concretament, es tracta d’una enquesta als treballadors del sector públic del Pallars Jussà per conèixer l’evasió de despesa cap a altres destinacions de compra i les expectatives d’aquest col·lectiu respecte al comerç local.

El Pallars Jussà és una comarca de 14 municipis, en 4 dels quals hi ha teixit comercial. Aquests comerços es concentren principalment a la capital, Tremp, i també a la Pobla de Segur i Isona i en menor nombre en altres municipis com la Torre de Capdella. També en aquests municipis s’aglutinen un important nombre de serveis públics: administració local, estatal i autonòmica, serveis educatius, sanitaris, de seguretat, etc, i en menor mesura empreses públiques o entitats adjudicatàries de serveis públics. Bona part del personal que s’hi ocupa és resident a la comarca i una altra part es desplaça des de comarques de la resta de la demarcació.

La consulta, que s’ha començat a difondre aquesta setmana, contempla aspectes com la tipologia d’establiments on es compra, les motivacions per comprar o no al municipi on es treballa o factors que influeixen a l’hora d’escollir un lloc o modalitat de compra. És tracta d’un formulari senzill que es pot respondre en menys de tres minuts.

En funció dels resultats es dissenyarà un pla d’acció que ha de permetre, d’una banda, donar resposta a les necessitats detectades i de l’altra, conscienciar aquest col·lectiu de treballadors de la importància de retenir la despesa al territori.

Un cop coneguts els resultats, el pla s’acordarà tant amb  el propi sector comercial a través de les associacions de comerciants, com amb les àrees de Promoció Econòmica dels municipis integrants de la Taula de Comerç.

Per a participar a l’enquesta, els professionals del sector públic d’aquesta comarca poden accedir al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScE5s5jeF-FE_3hD1LURlJj2NlsV7UR5zx-YS1NU5xyy9JSnQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0