al contingut a la navegació Informació de contacte

Convocada a Tremp l'11a Jornada de vins del Pirineu

El tema central d’aquesta edició serà l’enoturisme i s’hi aboradan els reptes que cal superar per establir una estratègia en aquest àmbit al Pallars

DIVENDRES 10 NOVEMBRE 2023

El proper dilluns 13 de novembre, tindrà lloc a la seu territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya Tremp -Pirineus una nova edició de la Jornada “Vins del Pirineu”, en aquesta ocasió amb el títol “Una estratègia enoturística al Pallars: ens hi posem?”

Amb aquesta convocatòria, el programa Al teu gust aliments del Pallars (ATGPallars), de l’Ajuntament de Tremp, s’adreça a professionals del sector vitivinícola, de la restauració i el turisme, així com a personal tècnic de l’Administració, per donar continuïtat a l’estratègia de cooperació que es va engegar el 2022 per desplegar un projecte conjunt de territori que impulsi la col·laboració dels cellers i la comercialització d’experiències singulars d’enoturisme i gastronomia al territori.

El programa previst en aquesta ocasió consisteix en un treball pràctic que permeti desplegar diverses accions de promoció de l’enoturisme en el decurs de l’any vinent. Així, donarà el tret de sortida a la jornada la ponència “L’estratègia d’enoturisme del Pallars: estat de situació i línies de treball per al 2024”, a càrrec de Dolors Etxalar, directora del programa ATGPallars i David Esteller, director de Tourislab i tot seguit, la creadora i directora de la plataforma Pallars Click, Núria Martí, parlarà sobre la comercialització de l’enoturisme al Pallars i com han de ser les experiències per a la venda online.

Després de la pausa cafè, tindran lloc tres taules d’experiències enfocades a construir una oferta estable d’enoturisme. Hi participaran el Consell Comarcal del Bagés i la Ruta del vi DO Bages; Vinomi Rural Experience i Celler Burgos Porta (DOQ Priorat).

La jornada conclourà amb un debat obert i conclusions, i es servirà un àpat informal amb productes de fleca i xarcuteria de proximitat i vins dels vinaters del Pallars participants.