al contingut a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple

Crònica de la sessió tinguda el 5 d'octubre de 2020.

DIMARTS 06 OCTUBRE 2020

La darrera sessió plenària ha tingut lloc avui, dilluns 5 d’octubre, a les 19 h i ha comptat amb l’assistència de tots els membres de la corporació. Per tal de garantir la seguretat i la protecció dels ciutadans, el Ple s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins que han volgut veure’l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Una vegada aprovada l’acta de la sessió anterior i despatxada d’ofici la junta de govern local celebrada el dia 16 de setembre, la sessió ha començat amb els expedients de l’Àrea d’Administració. En primer lloc s’ha aprovat per unanimitat  el Compte General de l’exercici 2019. A continuació l’Alcaldessa ha donat compte, per una banda de les dades incloses en la liquidació del segon trimestre de 2020 i de l’informe d’avaluació del compliment de la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i d’altra banda també ha donat compte de les línies fonamentals del pressupost 2021.

En el decurs de la sessió s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la contractació centralitzada de serveis de telecomunicacions del Consorci Localret i també la contractació de subministrament d’una solució de software de gestió d’expedients.

En el capítol de mocions, s’han aprovat les 3 propostes presendates, les dues primeres per unanimitat i una  tercera que ha entrat per urgència, en rebuig  a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya,  amb els vots favorables de JxT i ERC i la no participació en la votació dels regidors del GM CxT. Les dues aprovades per unanimitat són la primera entrada a proposta del grup municipal CxT, contra la precarietat del servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva en matèria d’interrupció voluntària de l’embaràs. I la segona presentada conjuntament per ERC i JxT sobre la suficiència financera dels ens locals.

En la l’apartat d’informes, precs i preguntes, la regidoria de Promoció econòmica i Fires ha informat que ha començat la 3ª edició del Festival  Cordevi, que s’està preparant la Fira del Codony i que Tremp torna  a participar a la campanya de dinamització comercial Compra i Guanya. La regidoria d’Esports ha informat que s’han iniciat totes les activitats amb les mesures marcades pel Procicat i amb un bon ritme d’inscripcions durant la primera setmana. També ha informat que el proper cap de setmana es celebrarà al Pedrasanta el Trofeu Ciutat de Tremp. La regidoria de cultura ha informat que el divendres 9 d’octubre tindrà lloc la presentació de l’últim llibre de Pep Coll L’any que va caure la roca. La regidoria de Benestar ha informat que els fons del Pacto de Estado s’han destinat a la compra de mascaretes dins la campanya També va amb tu i que es repartiran entre la població del municipi, especialment entre els joves. Ha informat també que el proper dissabte es celebrarà el Dia Mundial de la Salut Mental amb la col·laboració d’Alba Jussà. Per acabar la regidoria de Festes ha fet una valoració molt positiva de la Festa Major destacant la participació i la gratitud dels veïns i veïnes de Tremp.

Totes les persones que no hagin pogut seguir el ple en directe, el podran visionar al canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp (https://www.youtube.com/watch?v=1exHEKAn-3s&t=45s)