al contingut a la navegació Informació de contacte

El 9è Mostremp s'acomiada amb bones sensacions

El curtmetratge “Xoves de Comadres” de Noemí Chantada guanya la 9à edició del festival

DILLUNS 24 AGOST 2020

El festival de temàtica rural, Mostremp ha posat punt final a la seva 9a edició. Prop de 800 persones han assistit al cinema La Lira durant els sis dies de festival.

De l’edició d’enguany s’ha de destacar l’èxit de participació tenint en compte el context de crisi sanitària. L’organització del festival ha vetllat en tot moment per garantir les mesures de seguretat e higiene, i el públic ha seguit en tot moment totes les indicacions. La decisió de prologar els dies de festival, ha estat tot un encert per poder desenvolupar de forma correcta les mesures de prevenció.

La cloenda s’ha iniciat amb l’entrega de premis. El premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça ha estat per El Arbol de Xavier Ibáñez, dotat amb 500 euros. Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi nomenat Víctor del Val ha estat pel curt presentat per el Instituto Sarah Kubitschet de Rio de Janeiro, titulat Uma Historia Real,  dotat amb un premi material per als creadors i un premi de 150 € per a l’Escola.

El públic assistent també ha donat el seu veredicte i ha premiat el film Stiker de Georgi M. Unkovski, dotat amb un premi de 1.000 €. Finalment el premi del Jurat al millor curtmetratge ha estat per Xoves de Comadres de Noemí Chantada, dotat amb un premi de 2.000 €.

Enguany, el jurat de cada secció ha decidit atorgar mencions, ja que hi havia obres que per la seva qualitat havien de ser destacades públicament.

El jurat de la Secció Oficial a atorgat la menció a Stiker de Georgi M. Unkovski, el Jurat del Pallars Ribagorça, destaca Boira de Álex Uriach i La Comulgante de Ignacio Lasierra. Per últim el Jurat de la secció Infantil i Juvenil ha donat la menció a The Ball de Victor Esteban i al Confinament  Actiu de Estel Coll, ambdós de l’INS de Tremp.

L’acte de cloenda ha comptat amb els parlaments de l’Alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases i el Director del festival José Berges. El director ha destacat la bona acollida de l’edició, “ha estat una edició Impressionant de principi a fi”. L’Alcaldessa ha  destacat l’èxit del festival, agraint la participació i l’empeny de l’organització en tirar endavant un festival únic a tota Catalunya, tal com ha dit l’Alcaldessa “la cultura cura”. Per finalitzar ha animat al públic a participar en la propera edició del Mostremp, la qual celebrarà la seva desena edició, amb una “festa grossa”.

Per acomiadar el festival, el públic assistent ha pogut gaudir de l’estrena de la projecció El Cost de la Fruita de Clara Barbal i Pablo Roguero. Un film que tracta sobre la situació que viuen els temporers de la recollida de fruita a les comarques de Ponent, un tema molt potent en l’actualitat, degut a la situació generada per la pandèmia i a la qual s’han vist involucrats. Tot i això l’obra és fruit de dos anys de rodatge i treball on es plasma la situació  precària dels treballadors de la fruita.