al contingut a la navegació Informació de contacte

El corder del Pallars protagonista de la nova jornada de cuina “Al teu gust”

L’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia organitzen una jornada per a professionals entorn a la cuina de la carn de corder del Pallars

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

El proper dilluns 17 d’octubre l’Espai Cultural La Lira de Tremp acollirà una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder.

Aquesta proposta d’ “Al teu gust aliments del Pallars”, el programa de l’Ajuntament de Tremp que treballa per la difusió, el posicionament i la millora del sector agroalimentari del Pallars, i la Fundació Alícia s’adreça a professionals en actiu del sector de la restauració, estudiants de cuina i altres professionals vinculats a la ramaderia de l’oví. Tot i que la jornada està oberta a curiosos i amants de la cuina en general.

En el decurs de la jornada tindran lloc demostracions de cuina a càrrec de xefs convidats, com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís) i Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn) i  Meritxell Tartera i Francesc Torrents (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).

Així mateix el sommelier David Seijas (del projecte “Gallina de Piel Wines”) conduirà un maridatge de corder amb vins del Pallars, i també oferiran conferències sobre la ramaderia de l’oví, el seu maneig i l’origen, la professora d’investigació a INGENIO (SIC-UPV), Marta Guadalupe i l’investigador de la UAB, Alejandro Sierra Sainz-Aja.

L’objectiu d’aquesta jornada és oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d’origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors. Els conductors de la jornada seran el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i la seva  responsable de projectes d’innovació, Adriana Gálvez.

La Jornada “La cuina del corder del Pallars” forma part de les sessions per a professionals del programa d’activitats del CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars: www.festivalcordevi.cat