al contingut a la navegació Informació de contacte

El Festival de cinema de temàtica rural Mostremp, lliura els premis de la seva 11a edició

El curtmetratge “Gold wells” de Saeed Timar guanya la 11a edició del festival.

DIMARTS 16 AGOST 2022

El festival Mostremp ha lliurat aquest vespre les cinc estatuetes als millors curts de les seccions subjectes a concurs.

El millor curtmetratge ha estat per Gold Wells,  de Saeed Timar, un film que gira entorn la historia d’un matrimoni forçat, aquest premi atorgat pel jurat està dotat amb 2000€. El vot del públic, dotat amb 1000€ a premiat el curt La Explosión de Jose San Miguel i Juanma Vargas.

Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi nomenat Víctor del Val a premiat, per la seva gran qualitat tècnica plena de referències artístiques i tenir un acurat escenari rural, el film Tremp-SAT, d’Ester Coll de l’Institut de Tremp. L’accèssit ha estat concedit al curt Diluvio, de la directora Gaia Iglesias, un projecte amb una gran sensibilitat que uneix literatura i cinema d’una forma poètica i trencant estereotips, finalment han fet una menció especial al curt Colours de les directores Martina Boixadós i Martina Mateo, de l’Ins Tremp, per l’efectivitat, la coherència  i originalitat.

Finalment, el premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc, ha estat per Mama, de Alex Uriach, dotat amb 750 euros.

Per acomiadar el festival, aquest diumenge, tindran lloc les sessions Finestra d’Actualitat, i  sessió de comiat km0, on es projectarà un recull dels projectes creats durant aquest Mostremp i films de proximitat.