al contingut a la navegació Informació de contacte

El festival Tribulossi, un èxit en la seva primera edició

Dues centes persones a La Lira per homenatjar Concepció G. Maluquer

DILLUNS 05 JUNY 2023

El Tribulossi, festival poètic de les arts de Tremp ha acollit aquest cap de setmana el gruix principal de la seva programació.

El dijous 1 de juny, el cantant d’Obeses Arnau Tordera va interpretar poemes de Jacint Verdaguer a La Lira amb el seu espectacle El Joglar.

El divendres vam continuar amb l’espectacle Migrare de la companyia de circ i dansa La Maduixa a la plaça Capdevila com a prèvia a la presentació del mural d’art urbà que l’artista Gustavo Tulande va realitzar a partir del poema Podries de Joana Raspall.

L’acte central del Tribulossi va celebrar-se dissabte 3 de juny a La Lira, amb un homenatge a l’autora pallaresa Concepció G. Maluquer en el que hi van participar l’escriptora trempolina Maria Barbal, el poeta Xavier Macià, la neta de Maluquer Eva Jordana i la seva neboda i regidora de Salàs de Pallars, Rosalia Farré. L’acte va ser conduit per l’actor Ferran Aixalà i es van recitar poesies de l’autora, tant per part de professionals (Annabel Castan, Carme Sansa, Ivan Caelles...) com persones amateurs de Tremp. L’espai Cultural La Lira va acollir 200 persones que van voler participar d’aquesta proposta, arriscada i a la vegada necessària. L’Ajuntament de Tremp va encarregar per a l’ocasió la confecció d’una petita escultura a l’artista pallaresa Andrea Vives (@lasantolina) que representa la lletra T del títol i que cada any es preveu anar variant amb altres artistes del territori.

També s’ha editat una recopilació de poemes de Maluquer amb la complicitat de l’editorial trempolina Garsineu.

El cap de setmana s’ha donat per acabat amb un concert vermut de glossa amb Cor de Carxofa i poetes d’alçada com Josep Pedrals o Marta Gustems.

Aquesta ha estat la primera edició del festival que es preveu poder continuar els propers anys amb la poesia com a fil conductor però sempre vista des d’una vessant integradora i contemporània. L’èxit de públic augura llarga vida al Tribulossi.