al contingut a la navegació Informació de contacte

El Mostremp escalfa motors

Carla Bisart, del departament de càsting de la pel·lícula “Alcarràs” membre del jurat

DIJOUS 16 JUNY 2022

Avui s’ha presentat als mitjans l’avançament del programa de l’onzena edició del Mostremp, el festival de cinema rural que se celebra a Tremp del 10 al 14 d’agost.

 

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, la regidora de Cultura, Rosa Melines, i Lluís Roy, president de l’associació Mostremp, han explicat les principals novetats de la present edició.

En aquesta ocasió han estat  134 curtmetratges de diferents països presentats a la secció oficial, 15 dels quals han quedat seleccionats a concurs. Per a poder fer un visionat adequat dels curts seleccionats, l’organització ha decidit dividir la secció oficial en tres passis. Aquesta és una de les principals novetats d’aquesta edició.

Dels 15 curtmetratges seleccionats, destacar produccions internacionals com Carpentradultes, originari de França; Dona sota la pluja, una coproducció espanyola i xinesa; Dabur, de procedència iraní o l’espanyola Sauerdogs.

Així mateix, aquest 2022 torna la Festa del Cinema al carrer. Tal i com ja es va celebrar l’any 2019, l’associació Comerç Associat de Tremp s’encarrega d’oferir als visitants un sopar a peu dret amb productes del Pallars, vins i cerveses locals, tot amenitzat amb música en directe.

El jurat de la secció oficial comptarà amb Carla Bisart, del departament de càsting de la pel·lícula Alcarràs, Carla Bisart. Es preveuen també dues persones més vinculades al cinema ja sigui des de la vessant tècnica o l’artística.

El Mostremp no es desvincula del territori i per això ofereix a les poblacions veïnes la proposta Mostremp sobre Rodes, que vol acostar als pobles del Pirineu els curtmetratges d’altres edicions amb el format cinema a la fresca.

Durant els dies del festival, Tremp s’omplirà de cinema amb propostes per a públic familiar, tallers i les sessions infantil i Pallars Ribagorça and Geoparc.

L’onzena edició del Mostremp ha volgut també posar en valor els artistes locals. Així, d’una banda, el cartell és obra de la ceramista i il·lustradora Andrea Vives, que encapçala l’espai El Cau de l’Art de la Pobla de Segur. D’altra banda, el muralista i tatuador Gustavo Tulande afincat a Tremp, s’ha encarregat del mural a la rambla Dr. Pearson que ha acollit la presentació i que farà les funcions de photocall els dies del Mostremp.

 

Durant el mes de juliol, es farà públic el programa definitiu del festival i també els títols dels 15 curtmetratges a concurs.