al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Tremp acull el camp de Treball de la ruta Cabanera Linyola-Taüll

Concretament, Vilamitjana i Espluga Serra han acollit aquesta setmana el camp de treball.

DIMECRES 07 JULIOL 2021

Aprofitant la iniciativa de l’Ajuntament de Linyola per recuperar la ruta transhumant de Linyola fins a Taüll, s’ha impulsat el primer camp de treball jove de la ruta Transcabanera. Una iniciativa que vol adequar el recorregut que feien els pastors transhumants per anar a les pastures de muntanya, des de Linyola fins a Taüll, i proposa als joves participants l’oportunitat de conèixer les comarques del Pla d'Urgell, Noguera, Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.

 

Aquesta ruta, d’uns 142 quilòmetres passa per 5 comarques i 23 municipis, entre ells el municipi de Tremp. Concretament, Vilamitjana i Espluga Serra han acollit aquesta setmana  el camp de treball.

 

Els dies 4, 5 i 6 de juliol els 15 joves que formen el camp, han estat treballant a Vilamitjana i a Tremp, on han participat en una  jornada de coneixement de les plantes del territori amb el biòleg Marc Talavera de l’associació Eixarcolant. També han aprofitat l’estada per descobrir l’entorn del Geoparc Orígens.

 

Aquest dimarts han seguit el recorregut del camí ramader fins a arribar a Espluga Serra tot netejant un tram  d’aquesta Cabanera, visitaran el Casal dels Voltors i el punt d’alimentació suplementària de La Terreta.

 

El dimecres 7, després de passar tres dies al nostre municipi surten cap a Perves, per continuar amb el projecte arreu de la ruta.