al contingut a la navegació Informació de contacte

El Pallars tanca una nova edició del festival Cordevi amb èxit

Hi han participat més de 700 persones del Pallars i altres poblacions catalanes

DIMECRES 15 NOVEMBRE 2023

La jornada tècnica Vins del Pirineu, celebrada el dilluns 13 de novembre, ha posat el punt final al festival gastronòmic del Pallars, el CORDEVI d’aquest 2023.

Aquesta sisena edició va començar a finals de setembre amb el festival “Vianda” de La Pobla de Segur, i s’ha allargat més de dos mesos, fins a la jornada de Fira de Salàs i la de Sant Martí de Talarn, el passat cap de setmana. En total s’han desenvolupat més d’una vintena d’activitats al voltant de les fires de tardor de la comarca.

L’objectiu del festival CORDEVI és posar en valor els productes i la gastronomia pallaresa i de manera molt especial les persones i empreses que els elaboren, per tal de fomentar el consum conscient i el manteniment de l’activitat econòmica.

Una cinquantena d’empreses del Pallars han participat del festival acollint les propostes a casa seva o oferint a les activitats els seus productes o serveis.

Pel que fa a l’oferta cultural que els complementa, s’han programat espectacles en entorns tant diversos com vinyes, places o miradors. L’edició ha comptat amb músics com Itsasgorak o el trempolí Martí Vila amb el seu projecte “Celobert”, així com Guillem Roma o la banda Koko-Jean & the Tonics; i també han tingut lloc altres propostes còmiques, de màgia i de dansa, així com les dues peces de microteatre que han tingut lloc aquest darrer cap de setmana en cellers de Talarn.

Entre les activitats pensades per al públic local, destaca l’èxit de les dues Viniverses convocades a Tremp, una sobre transició energètica i una sobre sobirania alimentària, que s’han celebrat en establiments comercials singulars: la Bodega Casa Montoliu 1903 i el nou espai de la llibreria La Singratalla. També han omplert les dues sessions de Cuinatast, una amb Mariano Gonzalvo de Lo Paller del Coc, i una amb Llorenç Aguilar de Cafè d’Espanya.

El colofó final ha estat el Sopar de l’Oli organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de la Pobla de Segur i l’associació de professionals de l’àmbit turístic (APAT) i elaborat pels xefs Clàudia Gozzi i Jaime Bes (El Raier), Nasi Solé (Hotel Solé) i Josep Palau (Casa Masover), amb els olis d’oliva verge extra del Pallars com a protagonistes.

Entre totes les activitats, prop de mil persones han gaudit de la oferta cultural i lúdica sota el paraigües del festival CORDEVI, totes elles han pogut conèixer de primera mà la riquesa agroalimentària i gastronòmica del Pallars i contribuir així a fer més visibles i més sostenibles els projectes empresarials que en són capdavanters.