al contingut a la navegació Informació de contacte

El sommelier David Seijas ofereix a Tremp una formació sobre coneixement i de maridatges de vins

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Tremp vol oferir una formació en l’excel·lència i formar personal de la restauració, venda i servei de vins i d’altres productes de la terra.

DIMECRES 15 FEBRER 2023

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa “Treball als Barris” ha finalitzat avui una formació sobre Serveis de vins i Maridatges, conceptes i tècniques aplicades, amb el mestre sommelier David Seijas (El Bulli i el Bulli Foundation, Hotel Ars, Herència Altés i co-fundador de Gallina de Piel Wines).

Aquest curs de dos dies ha estat un repte per aquelles persones que estan a l’atur o volen millorar els seus coneixements dins del camp de la gastronomia.  Restauradors, vinaters i d’altres perfils del sector de l’hostaleria que volen millorar i innovar en el concepte de maridatges, i apostar per un servei de qualitat i excel·lència.

En el decurs de les sessions, David Seijas ha aprofundit en les tècniques i en les reflexions en matèria de maridatges, ampliant la base científica en el coneixement dels aromes.

Conceptes tècnics com els avenços en la ciència molecular, l’art de viure, la venda del producte i els gustos personals i subjectius del client, encaixen en la riquesa del maridatge que vol apostar per ampliar la gamma de sabors a la carta, donant una explicació fonamentada en el coneixement.

Una oportunitat per millorar en l’prenentatge dels sabors, dels aromes i  defensar el producte de proximitat i quilòmetre 0 amb més força i entusiasme. I la recomanació d’una lectura imprescindible per aquells que volen anar més enllà, “Papilas y moléculas: La ciencia aromática de los alimentos y el vino (Maridajes)”, del canadenc François Chartier.

La formació ha comptat amb la col·laboració dels cellers del territori: Castell d'Encús,  El Vinyer, Vila Corona, Solana Roivert, Cota 730, Xics Cal Borrech, Celler Miquel Roca, Terrer del Pallars i Sauvella, que han presentat els seus vins tot enriquint la carta amb altres estils de vins, com el fino o la mançanilla.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.