al contingut a la navegació Informació de contacte

Els Pallars reivindiquem els “superpoders” del corder a la fira de Tremp, el 6 i 7 de maig

Torna la Fira Palars Terra de Corder, un esdeveniment que posa en valor la car de corder al Pallars

DIMARTS 04 ABRIL 2023

Aquesta primavera Tremp torna a organitzar la seva Fira Pallars terra de corder, una cita anual que té com a objectiu posar en valor la cria i el maneig del corder al Pallars i promoure el consum de la seva carn.

L’esdeveniment té un caire familiar i festiu i ofereix al visitant una sèrie d’activitats que permetran descobrir els diferents productes derivats de l’ovella i el corder, així com entendre la importància dels ramats en la nostra cultura i el manteniment de la vida en els territoris rurals.

Enguany, el tret de sortida de la fira serà un esmorzar popular a base de girella i pa torrat amb oli i a partir d’aquí es bastirà tot un programa d’activitats que anirà des de tallers infantils de cosir girella i d’elaboració d’una peça amb cuir, concerts itinerants de música tradicional, tastos i cercavila amb els Gegants, entre altres.

A més, la fira inclou la 2a Mostra de formatges d’ovella del Pirineu amb la participació d’entre 6 i 8 productors i dues sessions de tast de formatges d’ovella del Pirineu català al basc, guiades per l’expert Ramon Rosset.

Com és habitual en el context de la fira de primavera, l’Ajuntament de Tremp i l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT) tornen a convocar per dissabte al vespre el Pallars Food Fest, per donar a conèixer la gastronomia pallaresa i els seus vins i cerveses a partir de diverses propostes de tast amb productes locals.

La cloenda de la fira serà un dels esdeveniment més esperats de l’any: el dinar popular Pallars terra de corder, que arriba a la seva 8a edició. L’àpat tindrà com a plat principal corder cuinat a la “burduntzi” i s’acompanyarà d’un primer i unes postres. S’espera servir novament al voltant de 800 racions.

Tota la informació ben aviat a www.alteugust.com/firapallarsterradecorder