al contingut a la navegació Informació de contacte

Es convoca la primera trobada de professionals de la xarxa Pallars Gastronòmic

La jornada ha servit per conèixer en profunditat els vins del Pallars i abordar plegats les estratègies de posicionament

DIMECRES 18 JUNY 2025

Una quarantena de professionals dels sectors vitivinícola i  de la restauració dels dos Pallars han participat a la primera d’aquestes jornades que tenen l’objectiu de reforçar el vincle entre els diferents actors de la gastronomia pallaresa i així ajudar al posicionament d’aquestes comarques com a territori gastronòmic.

La trobada ha començat al celler El Vinyer (Tremp) on ha tingut lloc una xerrada informativa sobre el context històric i productiu del vi del Pallars i s’han visitat les instal·lacions.

La segona part s’ha dut a terme al celler Solana Roivert (Salàs de Pallars) on s’ha desenvolupat el debat a través d’una dinàmica de treball, en què s’han explorat qüestions com la percepció del sector i els vins dels Pallars entre la població, el grau de coneixement dels mateixos per part dels clients dels restaurants, l’impacte d’accions com aquesta jornada o el nivell de complicitat existent entre els dos sectors participants.

A més, en el decurs del programa s’han pogut tastar referències de tots els cellers participants, en total 10 productors que representen més del 75% dels que estan en actiu a les dues comarques).

Pallars Gastronòmic és una estratègia de posicionament del Pallars com a territori gastronòmic, impulsada pels programes Al teu gust aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, i Sobirà Dinàmic, de l’Ajuntament de Sort, arran d’una demanda del sector de la restauració i que actualment es finança amb fons del Geoparc Orígens.