al contingut a la navegació Informació de contacte

Es presenta a Tremp el primer Centre d’Innovació Rural de l’Alt Pirineu i el Solsonès

També s’ha informat de l’abast del projecte Acelera Pyme Rural al territori

DIVENDRES 20 GENER 2023

L’Epicentre de Tremp ha acollit avui l’acte de presentació del primer Centre d’Innovació Rural de l’Alt Pirineu i el Solsonès impulsat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico i la Diputació de Lleida. Aquest servei donarà cobertura a les necessitats dels sectors econòmics del Pirineu Occidental per reforçar els projectes innovadors i diferencials del territori.

A l'acte de presentació, hi han participat el secretari general per al Repte Demogràfic del govern espanyol, Paco Boya; el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera; l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases Lopetegui, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; el gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Ardanuy i el director general de Red.es, Alberto Martínez.

El centre promourà la generació de projectes innovadors i impulsarà els ja existents contribuint en el teixit econòmic del territori i afavorint el seu desenvolupament mitjançant la digitalització del sector.

L’Ajuntament de Tremp ha treballat intensament per aconseguir ser la seu d’aquest projecte, tal com ha explicat l’alcaldessa. Aquest centre d’innovació territorial estarà ubicat físicament a Tremp, però treballarà amb els projectes de tot l’Alt Pirineu i Aran i el Solsonès.

En aquesta mateixa compareixença, s’ha aprofitat per explicar el funcionament al territori del projecte Acelera Pyme i del el programa Kit Digital, una iniciativa del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, que depèn del Consell Comarcal del Pallars Jussà, destinada a construir l’ecosistema de referència de la transformació digital de les pimes. El Centre d’Innovació rural acollirà aquest servei, així com Pallars Actiu i altres serveis que contribuiran a generar  noves oportunitats de negoci.