al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitza la formació introducció a les instal·lacions elèctriques i fotovoltaiques

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Tremp vol introduir la formació vinculada a l’aprenentatge de instal·lacions de plaques fotovoltaiques.

DIMARTS 28 MARÇ 2023

Aquest 27 de març ha finalitzat el curs Introducció a les instal·lacions elèctriques i fotovoltaiques a càrrec del Enginyer Tècnic Industrial Joan Corominas Alfaras, especialitzat en electricitat. Amb aquesta proposta l’Ajuntament de Tremp dona continuïtat a la línia formativa específica per a persones a l’atur o amb voluntat de millorar les seves capacitats en diferents àmbits, en el marc del programa “Treball als Barris”.

El curs ha tingut una durada de 24 hores i hi han participat un total de 18 alumnes sense coneixements previs d'electricitat. Els continguts del curs han comprès tant conceptes fonamentals teòrics de l'electricitat, així com d'altres d'aplicació pràctica, com poden ser els diferents sistemes d'instal·lació, proteccions i cablejat, posant especial accent en les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum.

D'aquesta darrera tipologia d'instal·lació, els alumnes han après la importància de conceptes com la radiació solar, l'orientació i inclinació dels panells i el seu interconnexionat, així com criteris per la selecció de components de la instal·lació.

El curs va finalitzar amb una visita a les instal·lacions de l'empresa instal·ladora Cuberes-Plancheria, S.L. de la Pobla de Segur, on els alumnes van poder conèixer in situ una instal·lació fotovoltaica de la mà d'Oriol Plancheria.

Donada la bona acollida i aprofitament del curs per part de l'alumnat, el proper 17 d'abril s'iniciarà un segon curs on s'ampliaran els coneixements ja adquirits de manera que, al finalitzar-lo, els alumnes disposin d'una base teòrica-tècnica que els faciliti la incorporació al sector laboral de les instal·lacions elèctriques.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.