al contingut a la navegació Informació de contacte

Formació professionalitzadora per al comerç i un nou aparador al centre de Tremp

Es tracta d’un curs intensiu que combina teòrica i pràctica, el resultat del qual es podrà veure fins a mitjans de novembre a l’aparador de l‘antiga botiga “L’Estrella” de Tremp

DIMECRES 11 OCTUBRE 2023

Aquesta setmana ha tingut lloc una formació específica en aparadorisme per a comerciants, amb el títol “Emociona el teu client”.

Aquest curs s’ha programat de manera coordinada entre el CEI Pallars Jussà, a través de GlobaLleida, i el projecte #FemPallars de suport al sector comercial, que lidera l’Ajuntament de Tremp. Entre ambdues entitats s’ha confeccionat una proposta formativa completa i transversal que té per objectiu millorar la competitivitat del sector comercial, així com afavorir la imatge dels eixos comercials del Pallars a partir de la creativitat dels establiments que s’hi desenvolupen.

El curs s’ha estructurat en dues parts. D’una banda, dilluns ha tingut lloc una sessió teòrica enfocada a entendre el per què i el com comunicar-se amb el client a través de l’expressió visual i ha facilitat les eines per generar una imatge impactant, destacar el valor diferencial de cadascú, aprendre a fer un bon diagnòstic del propi comerç i aplicar els canvis i estratègies necessàries per impulsar-lo.

D’altra banda, dimarts s’ha treballat una sessió pràctica que ha permès als participants desenvolupar els conceptes treballats. El resultat del treball de la jornada és un aparador real en un espai en desús del centre històric de Tremp, l’antic comerç “L’Estrella”, que romandrà obert durant la tardor i que està dedicat el Festival CORDEVI.

Per fer possible aquesta formació integral, s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del batxillerat artístic de Tremp, que ha confeccionat una sèrie de peces inspirades amb el festival CORDEVI. A més, la formadora Paloma Guerra, experta en aparadorisme i visual merchandising, ha ofert una sessió exclusiva a aquests joves per entendre l’efecte de l’art en la feina de l’apardorista. Aquest alumnat també posarà en pràctica els seus aprenentatges, decorant diversos aparadors cedits per comerciants del centre històric de Tremp.