al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp organitza quatre noves formacions en el marc del programa Treball als barris

Fusteria, jardineria, electricitat i atenció a les persones, les temàtiques dels propers cursos que programa l’Ajuntament de Tremp

DIMARTS 12 SETEMBRE 2023

Al llarg dels mesos de setembre i octubre tindran lloc una sèrie de formacions adreçades a les persones que es troben en situació de recerca de feina o que volen millorar les seves competències. Es tracta de 4 propostes que s’emmarquen al programa “Treball als Barris”.

L’objectiu d’aquestes propostes formatives és facilitar a les persones que estan a l’atur o que busquen una millora de feina, coneixements específics en els àmbits amb més oportunitats d’ocupació a la comarca del Pallars Jussà.  A més, la formació contínua millora les condicions laborals de les persones i afavoreix les dinàmiques grupals i la motivació per afrontar els nous reptes del mercat laboral. Les empreses es beneficien de tenir treballadors amb més competències i son un valor afegit per a les empreses.

De forma clara, les persones amb més formació afronten amb més eines, la capacitat d’adaptar-se als canvis i de donar resposta a les necessitats del mercat.  Aquest desenvolupament personal, genera competències i habilitats que faciliten l’organització del treball, en els diferents camps.

Així, el dia 18 de setembre, començarà el cicle amb Entendre la fusta, que anirà a càrrec de Sergi Sebastia. Consistirà en una formació teòrico-pràctica de dos dies en què es presentarà tot el procés de la fusta des de l’arribada de la matèria prima a la serradora fins a la fabricació de construccions prefabricades.

El 19 de setembre, s’iniciarà la Formació bàsica en jardineria: manteniment de zones verdes, tan públiques com privades, a càrrec de Daniel Martínez Puig de la empresa Dani Nature. Aquesta proposta va orientada a identificar les diferents zones dels jardins i el manteniment bàsic de les zones verdes, reconeixement de les plantes més utilitzades en jardineria, manteniment de gespes o prats i utilització de diferent tipus de eines i maquinària.

També a partir del 19 de setembre Joan Corominas repassarà els conceptes teòrics dins de la formació Instal·lacions elèctriques terciàries i industrials.  Un total de 6 sessions enfocades a la millora de les competències en matèria d’electricitat,  coneixements bàsics i treball de les diferents tipologies d’instal·lacions elèctriques en l’àmbit terciari ja sigui habitatges, locals comercials o en l’àmbit industrial.

Per últim, Meritxell Enrich, realitzarà el curs de Cura i atenció a l’adult major, per adquirir els coneixements bàsics per al desenvolupament de les intervencions en l’atenció domiciliària a persones amb necessitats d’atenció sociosanitària. En aquest cas, les sessions es repartiran entre els dimarts i dijous del mes d’octubre.

El requisit per poder accedir a les formacions és estar donat d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya. Les persones interessades es poden dirigir a l’Ajuntament de Tremp, per poder realitzar les inscripcions.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.