al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornades de restauració sostenible al Pallars

La primera sessió girarà entorn a la gestió del personal i es farà a la Fàbrica de Licors Portet.

DIMARTS 06 JUNY 2023

El proper dilluns 12 de juny  arrenca un nou cicle de jornades Al teu gust adreçades a les empreses de l’hoteleria i la restauració. La primera sessió girarà entorn a les problemàtiques reals de la gestió de recursos humans  als restaurants (manca de personal, importància de la formació i gestió de persones, etc.) i com hi impacten les circumstàncies actuals (inflació, despoblament rural, entre altres).  S’hi abordarà aspectes com la captació del personal necessari per a la restauració i com fidelitzar-lo. Conduirà la sessió Juan Mediavilla, un dels principals referents i amb un llarg reconegut en la gestió i formació de sala.

Aquesta és la primera de les quatre jornades en què s’estructura el cicle. L’objectiu general és construir un espai de reflexió conjunta pel que fa a les creixents preocupacions socials i ambientals i el paper que hi podem tenir a nivell individual i col·lectiu des del sector de la restauració.

Les tres sessions restants tindran lloc a la tardor i seran “El malbaratament alimentari: recursos per fer-hi front”; “Els productes de proximitat, la clau de la sostenibilitat” i “Bones pràctiques de sostenibilitat a la restauració”. Així, a través d’aquests temes davant dels que les empreses es poden responsabilitzar, analitzarem de quina manera es possible donar-hi resposta.

El cicle l’organitzen els Ajuntaments de Tremp i Sort a través del programa “Al teu gust, aliments del Pallars”, “Sobirà Dinàmic “ i en col·laboració amb la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements Agroalimentaris (XICA). Compten també amb l’expertesa de la Fundació Alícia que és la responsable d’estructurar el contingut de les sessions.

Aquestes jornades, així com les que ha vingut organitzant el programa “Al teu gust, aliments del Pallars” darrerament, tenen lloc en espais singulars dels Pallars, concretament en obradors, espais de tast o sales d’empreses agroalimentàries. D’aquesta manera es vol posar en valor i donar a conèixer les petites empreses de muntanya que desenvolupen els seus negocis a les comarques rurals. En aquesta ocasió, serà a la fàbrica de Licors Portet, de la Pobla de Segur.