al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornades de salut emocional per als joves de Tremp

La proposta conduïda per la cooperativa educativa Gir ha treballat durant una setmana als centres educatius de secundària

DIMARTS 23 ABRIL 2024

Les noies i nois estudiants d’ESO dels centres educatius de secundària de Tremp han participat durant tota una setmana de la proposta de jornades Cuida 2.0 que posa èmfasi en la salut emocional dels adolescents de Tremp.

L’alumnat ha realitzat diverses dinàmiques entorn temes tant d’actualitat com la pressió estètica (bullying, body shaming, trastorns de la conducta alimentària, etc.) per a primer d’ESO; identitat sexual (estereotips, acceptació, identitat sexual...) a segon d’ESO; conductes addictives (alcohol, drogues, pantalles... ) a tercer d’ESO i violències (físiques, socials, institucionals, per raó de gènere, etc.) a quart d’ESO.

El darrer dia de les jornades, els nois i noies participants van gravar un lipdub a l’espai Cultural la Lira com a resum de totes les reflexions realitzades dels temes treballats.

Aquesta proposta s’organitza a través de les regidories de joventut i benestar de l’Ajuntament de Tremp i amb la cooperació dels centres col·legi Maria Immaculada i INS Tremp.

Es preveu continuar treballant aquest projecte el proper curs i a la vegada oferir als joves espais segurs de debat al llarg del curs escolar, com per exemple la proposta que es duu a terme a la biblioteca Maria Barbal En deconstrucció amb GR Feminista