al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornades #fempallars sobre el valor de la cooperació per fer prosperar el territori

Es tracta de dues jornades que interpel·len els sectors econòmics de la comarca per millorar l’atractiu del territori

DILLUNS 02 OCTUBRE 2023

A través del projecte #FemPallars, l’Ajuntament de Tremp ha convocat dues jornades tècniques adreçades a associacions i professionals dels sector comercial i de serveis, així com d’altres, com el sector turístic o l’industrial. 

L’objectiu general de les jornades és incidir en la capacitat del territori a l’hora d’atraure nous emprenedors i empreses, així com reforçar el sector comercial i de serveis.

La primera sessió va tenir lloc el passat dimarts a l’Epicentre de Tremp i portava per títol “El paper de les associacions en els entorns rurals”. Hi van participar la Federació de Comerç de la Selva, que agrupa 8 associacions de comerciants, i l’Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon, que lidera un projecte molt transversal posant el focus en el turisme.

La trobada va comptar amb la presència de representants d’associacions com Oli del Pallars, APAT Pallars Jussà, la Xarxa de Dones Emprenedores o el Comerç Associat de Tremp, així com alguns representants d’associacions sense ànim de lucre que amb la seva activitat ajuden a dinamitzar l’economia local, com Lo Podall o l’Associació fotogràfica del Pallars.

En aquesta sessió es van abordar qüestions com el disseny i la implementació de plans estratègics adequats al territori on es desenvolupen i la importància de la cohesió interna així com la comunicació amb el sector públic.

La segona sessió, sobre la “Els avantatges de la cooperació empresarial per a la reactivació econòmica”, tindrà lloc a la Pobla de Segur el dia 24 d’octubre i hi participaran tècniques de desenvolupament local del Consell Comarcal del Moianès i del Consorci del Moianès de les àrees de Serveis a les Persones, Empresa i Dinamització Turística i Comercial.