al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Tremp suspèn les llicències d’habitatges d’ús turístic durant un any

Amb l’objectiu de regular millor aquesta activitat i per garantir el dret a l'habitatge dels veïns

DILLUNS 24 JULIOL 2023

El pròxim 31 de juliol, el ple de l’Ajuntament de Tremp aprovarà la suspensió de les llicències per a habitatges d’ús turístic en sòl urbà durant un any per regular-ne la implantació de nous. L’objectiu d’aquesta mesura és comptabilitzar els habitatges d’ús turístic amb la disponibilitat d’habitatge de lloguer i, per tant, garantir el dret a l’habitatge dels ciutadans i ciutadanes.

L’alcaldessa, Sílvia Romero, explica que amb aquesta suspensió de llicències “hem de poder regular millor la implantació de nous habitatges d’ús turístic i garantir que disposem d’una oferta de qualitat.”

En aquests moments, a Tremp s’ha detectat falta d’oferta d’habitatge de lloguer i encariment de preus, a més, des de diferents sectors es demana la regulació dels habitatges d’ús turístic. Actualment, n’hi 109 de registrats.

La Generalitat de Catalunya va aprovar un nou Decret de Turisme al 2020, aquesta norma refon en un únic reglament tota la normativa vigent en l’àmbit del turisme. Aquest Decret regula els Habitatges d’ús Turístic, permetent a la propietat la cessió de l’habitatge directament o indirectament a tercers, a canvi d’una contraprestació econòmica per una estada de temporada i en condicions de disponibilitat immediata, per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies. Aquest normativa també preveu que cada ajuntament pugui regular aquesta activitat en el seu municipi.