al contingut a la navegació Informació de contacte

La fibra òptica arriba a Puigcercós

Properament, s’espera que es desplegui en altres nuclis de la ciutat

DILLUNS 13 DESEMBRE 2021

L’operadora Adamo Telecom Iberia és l’empresa encarregada de desplegar la fibra òptica al nucli de Puigcercós, i en uns mesos a Palau de Noguera i l’EMD de Vilamitjana, després que hagi estat una de les companyies seleccionades per rebre les ajudes del Programa d'Extensió de Banda Ampla de Nova Generació impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital cofinançat amb el fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

Actualment, l’empresa Wicat és la que duu a terme aquest canvi de tecnologia a través del cablejat de la fibra fins a les respectives llars.

L’Ajuntament de Tremp celebra l’arribada de la fibra òptica als seus nuclis agregats, ja que és una forma de potenciar el teletreball i el turisme rural. Aquesta és una reivindicació que s’ha estat duent a terme des de fa molts anys, ja que fins al moment la connexió per internet es feia a través d’antenes amb la tecnologia Wimax, amb una velocitat més baixa.

Tot i això, el municipi de Tremp són també els seus 28 nuclis i l’Ajuntament està treballant per tal que la fibra arribi també a la resta de població.