al contingut a la navegació Informació de contacte

La Fira del Codony de Tremp celebra 20 anys

Aquest dissabte la pluja no ha impedit la celebració de l’edició i han passat per Tremp centenars de persones

DISSABTE 30 OCTUBRE 2021

L’Ajuntament de Tremp ha convocat la 20a edició de la seva fira més esperada, la de tardor dedicada a un fruit peculiar, ple de sabor, versàtil en la gastronomia i amb propietats terapèutiques: el codony.

 

En aquesta ocasió, l’esdeveniment ha comptat amb la participació de 60 expositors agroalimentaris i artesans i s’han pogut desenvolupar la majoria de les activitats previstes al programa, tot i la pluja del matí. L’obertura de la Fira ha anat a càrrec de l’alcadessa i el regidor de Promoció Econòmica acompanyats de Jaume Badia, Anna Ritz i Elisenda Martínez, les tres persones escollides com a representants de l’equip impulsor de la Fira del Codony.

 

Així, la jornada ha començat amb l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony al pavelló del Casal; entre la resta d’activitats destaca el tast d’olis verds que ha anat a càrrec dels olivicultors de Cal Portalé, Oli Erm, Cal Boix, Xic’s de Cal Borrech i Sodelplana.

 

A la tarda s’ha dut a terme el ja tradicional taller d’allioli de codony, a càrrec de Badia Xarcuters, del qual les vint persones participants s’han endut a casa la ració d’allioli elaborada per ells mateixos. La colla de Diables Lo Peirot, acompanyats dels gegants de Tremp, el Faciet i la Bepeta, i els capgrossos han amenitzat la tarda amb una batucada a l’entorn de l’espai firal.

 

La convocatòria ha conclòs amb el lliurament de premis del 19è concurs d’allioli de codony, s’hi ha presentat 19 elaboracions i han participat al tast i la votació 86 persones. Els guardons han estat per a Montserrat Roca, 3r premi; Tonyi Pujol, 2n premi, i Júlia Farré, 1r premi. En total s’han repartit 350€ en forma de talonaris de descompte per bescanviar al Comerç Associat de Tremp (CAT).

 

A banda, com a colofó de l’edició, s’ha programat el concert de rock de la banda sueca “The Hawkins”, de gira per Espanya, aquesta tardor, que té lloc a la Lira a les 20h.