al contingut a la navegació Informació de contacte

La Fira del Codony de Tremp torna al carrer

I ho fa amb un programa de luxe per celebrar el 20è aniversari

DIVENDRES 29 OCTUBRE 2021

Tremp escalfa motors per a una nova edició de la Fira del Codony, la seva emblemàtica fira de tardor que enguany compleix 20 anys i que vol recuperar la normalitat després de l’època de restriccions i contenció causada per la pandèmia.

Malgrat tot, per a aquesta edició s’han previst lleugers canvis amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i facilitar una visita fluïda i igualment atractiva. Així, a diferència dels anys anteriors, el mercat firal enlloc de concentrar-se a la plaça, ocuparà tot el passeig del Pare Manyanet.

En total hi haurà una setantena de parades en aquest tram de passeig i les activitats previstes tindran lloc a les places situades als dos extrems: la plaça del Mercat i la de Capdevila.

Pel que fa al programa d’activitats, s’ha elaborat pensant en públics de totes les edats i condicions, tindrà la gastronomia com a eix central i comptarà també amb la participació d’entitats locals.

La jornada començarà amb l’esmorzar popular a base de llonganissa, torrades i allioli de codony, amb vi pallarès. Tal i com marca la tradició, s’ha tornat a convocar el concurs d’allioli, amb tres premis en forma de vals per bescanviar al comerç de la ciutat, per valor de 200€, 100€ i 50€, farà de jurat el públic de la fira que podrà tastar de manera segura totes les preparacions presentades i votar la millor. I també es repeteix l’exitós taller d’elaboració d’allioli de codony.

A banda, s’han organitzat dues activitats relacionades amb la “Cuina de Bosc”: una sortida guiada per reconèixer i fer un bon ús de les plantes silvestres, que conduirà el botànic assessor del Celler de Can Roca, Evarist March (Naturalwalks) a primera hora; i un taller de cuina de bosc a càrrec del cap de cuina de Fundació Alícia, Marc Puig-Pey.

A més a més tindran lloc conta-contes, tallers i activitats per a nens i nenes durant tota la jornada. I l’acte inaugural comptarà amb la presència del Gegants de Tremp i l’actuació dels acordionistes locals 3 Diatònics.

El plat fort de l’esdeveniment, que s’ha organitzat per commemorar el 20è aniversari de la Fira del Codony, és un concert de rock que tancarà l’edició: el grup suec The Hawkins, amb una proposta musical atrevida i punyent, apta per a públic jove i no tan jove.

Pel que fa a les activitats paral·leles, Esports Tremp i Tremp runners convoquen de nou la curs Antoni Camarasa; l’associació fotogràfica del Pallars ofereix un curs de foto gastronòmica amb el codony com a temàtica i el jovent de l’entitat T25620 proposa un correbars al vespre.

Acaba de completar l’oferta cultural i lúdica d’aquesta fira na proposta per al dia 31 d’octubre inclosa al CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars.