al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Tremp actualitza la tarifa de l’aigua pels requisits de l’ACA

Fa quinze anys que no es modificava el preu del servei a Tremp i comportarà que cada llar pagui uns 9 euros més al trimestre

DILLUNS 06 NOVEMBRE 2023

El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns l’increment de la taxa de l’aigua.

Des de l’any 2009 que no s’actualitzaven els preus i d’acord amb les directrius de l’Agència Catalana de l’Aigua, aquest increment era necessari. De fet, la tarifa de l’aigua no està equilibrada amb els costos que genera la prestació del servei, acumulant un dèficit important en la seva gestió que ha d’assumir íntegrament l’Ajuntament de Tremp.

Aquesta actualització suposarà que, de mitjana, cada llar passi a pagar uns 9 euros més per aquest servei al trimestre. Des de l’any 2009, Aigües de Tremp ha realitzat diverses millores als sistema d’abastament d’aigua del municipi, modernitzant progressivament les instal·lacions i afavorint sistemes per a prevenir el malbaratament d’aigua.

La sessió plenària també ha aprovat treure a concurs la instal·lació en règim de concessió les cobertes dels edificis municipals El Cub i del magatzem de la brigada per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum col·lectiu.

La finalitat d’aquesta concessió d’ús és promoure les iniciatives socials mediambientals per tal d’obtenir un sistema energètic renovable i més democràtic, així com avançar en el procés de Transició Energètica i l’ús de recursos energètics renovables i locals.