al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Tremp finalitza una formació en reg i una en pedra seca

L’organització pràctica d’un d’aquests cursos ha permès la recuperació d’espais malmesos del nucli d’Aulàs

DIJOUS 25 ABRIL 2024

Aquest abril han conclòs els dos primers cursos programats a través del dispositiu d’inserció de l’Ajuntament de Tremp, per a persones en situació d’atur. Concretament han estat un curs de jardineria i un de pedra seca.

En el primer cas, el tema central de la formació ha estat el reg. L’objectiu d’aquesta proposta era prendre consciència que l'aigua és un recurs limitat i entendre els diferents sistemes de reg per tal de ser eficients alhora de mantenir diferents espais verds. La formació a anat a càrrec de Daniel Martínez, de l’empresa Dani Nature i ha comptat amb la participació de dotze alumnes. Tant la part teòrica com la pràctica s’ha desenvolupat  a la zona enjardinada de la rambla de Dr. Pearson.

En el segon cas, el curs de pedra seca s’ha dut a terme al nucli d’Aulàs, a la zona de la Terreta, i els treballs han permès recuperar els murs caiguts a l’entrada del poble, així com dos murs del cementiri antic, a més s’ha refet bona part del camí d’accés al cementiri. En aquesta formació hi ha participat 17 persones i l’ha conduit Marc Cortina, del Museu del Camins. La construcció amb pedra seca s’executa a partir d’una tècnica mil·lenària que atorga valor als paisatges muntanya. 

Properament, als mesos de maig i de juny, tindran lloc un curs de manteniment de zones verdes i un de reconeixement de les diferents espècies d’arbres i arbusts.

El programa del SOC de Treball als Barris de l’Ajuntament de Tremp vol incidir en la millora de l’ocupabilitat, tot oferint l’adquisició de coneixements bàsics en àmbits que tenen potencial per ocupar persones al nostre territori.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.