al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Tremp programa formació contínua per a persones aturades

L’objectiu és millorar les competències d’aquest col•lectiu, tenint en compte la realitat territorial i les necessitats dels sectors amb més demanda de personal

DIMARTS 28 SETEMBRE 2021

Aquesta setmana té lloc a Tremp una formació d’orientació laboral, específica per a persones en situació d’atur, a la qual participen 15 persones.

 

Es tracta d’una proposta de 20 hores, de format presencial i metodologia interactiva, en el decurs de la qual es combinen conceptes teòrics i dinàmiques de grup a partir de les experiències personals dels participants. El curs s’estructura en 5 sessions que condueix la consultora pallaresa especialitzada en recursos humans, Marta Lluís.

 

Com diu la formadora “en un mercat laboral molt canviant s’ha de produir un canvi bilateral, per consolidar els llocs de treball, les persones han de tenir recursos per definir els seus objectius professionals, les seves competències, els seus valors, i conèixer la seva personalitat”. En paral·lel, els alumnes també han de conèixer el seu entorn laboral, on dirigir-se i com fer-ho. Aquest curs vol donar les eines per créixer dins de l’empresa i consolidar els llocs de treball al territori.

 

Amb aquesta i altres propostes formatives que organitza l’Ajuntament de Tremp en el marc del seu programa Treball als Barris, es vol facilitar coneixements a les persones desocupades, que els permetin millorar les seves competències personals i professionals, per reintroduir-se al mercat laboral i garantir una millor ocupabilitat.

 

Així, juntament amb aquest curs, se n’han programat sis més, de diferents temàtiques per als pròxims mesos: un curs de cuina de catalana i internacional, un curs de conserves i confitats, un curs de poda de fruiters, dos cursos de neteja industrial i cambrer/a d’habitacions i un curs amb tècniques i estratègies de recerca de feina.

 

En el transcurs del 2021, ja s’han desenvolupat altres formacions com el Curs de Poda d’olivera, per enfortir el sector de l’oli d’oliva al Pallars, i el Curs intensiu de Sala, i un curs d’aperitius i plats combinats per preparar l’accés a feines a la restauració i hoteleria en temporada alta; entre altres.

 

Aquestes accions estan subvencionades en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.