Les cuines escolars del Pallars es formen per incorporar el producte local als seus menús
Al teu gust, aliments del Pallars organitza aquesta formació sobre l’adaptació de menús a les cuines comunitàries
DIMECRES 02 FEBRER 2022
Aquest dimecres ha tingut lloc el ell segon seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.
L’objectiu del seminari “La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives” és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit escolar, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.
Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la Fundació Alíca. D’una banda, les dietistes-nutricionistes Alba Adot i Alba Coll han ofert la part teòrica, que s’ha concretat en la confecció d’àpats bons, sans i sostenibles i la incorporació de més proteïna vegetal. Així mateix, s’han conegut tres experiències d’èxit que s’impulsen a Catalunya: un projecte global de l’ Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i “Mengem d’aquí”, a l’Alt Urgell i la Cerdanya, i a Osona i el Lluçanès.
D’altra banda, Pablo Jiménez, cuiner de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en l’adaptació de plats tradicionals i en la proteïna vegetal.
La primera sessió d’aquest programa va tenir lloc el passat mes de desembre i es va enfocar en els equipaments socio-sanitaris.