al contingut a la navegació Informació de contacte

Menjar corde està bééé!

Entre les accions de promoció de la carn de corder de la comarca, el programa Al teu gust ha organitzat una nova formació per a restauradors.

DIMARTS 27 ABRIL 2021

Els dies 19 i 20 d’abril ha tingut lloc un curs de cuina  adreçat a bars i restaurants per aprofundir en el coneixement de la cuina del corder i nous talls i presentacions d’aquesta carn.

 

L’acció formativa, organitzada per  l’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha anat a càrrec de Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp) i hi han participat una trentena de professionals de la restauració del Pallars Jussà.

 

Aquesta formació ha anat lligada a les activitats que s’estan programant per la Fira Pallars terra de corder, que tindrà lloc a Tremp el 8 de maig i amb accions complementàries durant tot el mes.

 

En aquest sentit, durant les sessions s’han treballat diferents elaboracions. En primer lloc s’ha definit la recepta Cassola de corder amb verdures de primavera al perfum del Pallars que un total de 8 restaurants de la ciutat de Tremp serviran els dies 8 i 9 de maig en horari de migdia i per emportar. Tothom que ho desitgi podrà comprar el seu tiquet a través de la web www.entrapolis.com o de forma presencial a les oficines d’atenció al públic, a la planta baixa de l’ajuntament de Tremp. Cada ració tindrà un preu de 5€, un cost excepcional que facilita l’Ajuntament en motiu de la Fira.

                                                       

Així mateix, s’han treballat receptes a partir de talls o elaboracions menys habituals d’aquesta carn, mandonguilles, broquetes, hamburgueses, etc. Diverses d’aquestes receptes i d’altres que seguiran desenvolupant els participants a la formació es podran tastar als bars i restaurants de Tremp i la resta de la comarca a partir del mes de maig.

 

Per incentivar el consum d’aquesta oferta, FiraTremp ha organitzat sortejos de lots Cadena de Valors i d’àpats als restaurants de la comarca.