al contingut a la navegació Informació de contacte

Més d’un centenar de persones han participat a les formacions del dispositiu d’inserció

Les propostes formatives s’han centrat en la jardineria, les construccions de pedra seca i les cures a persones grans entre altres.

DIMARTS 07 NOVEMBRE 2023

El dispositiu d’inserció de l’ajuntament de Tremp ha programat per aquesta tardor 5 formacions per a persones aturades. L’oferta ha estat molt ben rebuda i s’han registrat 94 inscripcions, una dada molt ben valorada per part dels organitzadors. Les propostes s’han centrat en àmbits tant diversos com l’electricitat, la jardineria o les cures per a persones majors i dependents.

L’objectiu d’aquestes propostes formatives ha estat facilitar a les persones coneixements específics en els diferents  àmbits per millorar les oportunitats d’ocupació a la comarca del Pallars Jussà.  A més, la formació contínua millora les condicions laborals de les persones i afavoreix les dinàmiques grupals i la motivació per afrontar millor els reptes del mercat laboral.

Les formacions han anat a càrrec de diferents professionals i experts de les nostres comarques. Així, la formació en Instal·lacions elèctriques terciàries i industrials ha anat a càrrec de Joan Corominas i  la de revestiments naturals ha vingut de la mà de Guillem Ambros. Aquesta darrera oferta ha estat complementària a la de Marc Cortina, responsable del Museu dels Camins, que ha versat sobre la pedra seca i l’ofici de “marger”, recuperant així una tècnica mil·lenària que ha estat declarada patrimoni immaterial de la Unesco i que busca a consolidar un ofici que millora l’entorn visual del nostre territori.

D’altra banda, el curs de jardineria exterior ha anat a càrrec de Daniel Martínez, de l’empresa Dani Nature, i finalment Meritxell Enrich, ha estat la responsable del curs de Cura i atenció a l’adult major que ha comptat amb la col·laboració de l’Hospital Comarcal del Pallars.

El programa del SOC de Treball als Barris de l’Ajuntament de Tremp vol incidir en la millora de l’ocupabilitat, tot oferint l’adquisició de coneixements bàsics en àmbits que tenen potencial per ocupar persones al nostre territori.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.