al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 400 participants han gaudit de la Caminada de les Carenes

14a edició de la Marxa no competitiva que organitzen els ajuntaments de Tremp i El Pont de Suert

Foto: Jordi Peró
Foto: Jordi Peró

DILLUNS 15 ABRIL 2024

Dissabte 13 d'abril va tenir lloc la Caminada de les Carenes, una marxa no competitiva que forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència i que fa 14 anys que organitzen conjuntament l’Ajuntament del Pont de Suert i l’Ajuntament de Tremp.

En aquesta edició hi han participat un total de 411 persones que s’han inscrit a les tres modalitats que oferia l’activitat. 90 persones han realitzat la marxa des del Pont de Suert fins a Tremp amb 52km recorreguts i un desnivell positiu acumulat de 2.154m. En aquesta modalitat han arribat en primera posició Marc Marin, del centre excursionista de l’Alta Ribagorça en categoria masculina i Gemma Alfonso, del Club Excursionista Súria, en categoria femenina.

211 persones han participat de la proposta des d’Adons fins a Tremp amb 28km de recorregut i 832 metres positius de desnivell acumulat.

Finalment, 110 persones han caminat des de Gurp fins a Tremp en la modalitat Carenetes, que suposen 9km de recorregut.

La valoració d’aquesta jornada és molt positiva tant des de l’organització com des de les persones que n’han format part. Més de 160 voluntaris ajuden cada any perquè les “Carenes” siguin un èxit. De fet, el recorregut transcorre per paratges naturals d’extraordinària bellesa i alt valor paisatgístic però que, a la vegada, fan complicada la ubicació dels avituallaments i serveis als participants degut a l’orografia del terreny.

El públic participant presenta perfils d’edat i condició física molt diversos ja que les possibilitats de la marxa afavoreixen que tingui una vessant popular. A les Carenetes, per exemple, hi ha participat infants de només 5 anys.

Aquest any el temps ha acompanyat i s’ha pogut gaudir de la natura i del territori. L’any 2025 les carenes faran els 15 anys de creació.

Podeu consultar les classificacions i els temps de cada participant a la pàgina web inscripcions.cat: https://www.inscripcions.cat/carenes2024/