al contingut a la navegació Informació de contacte

Mesures per a fer control de les colònies de coloms

L’Ajuntament aplica mesures per a controlar el número de coloms esterilitzant-los amb pinso

DIJOUS 03 AGOST 2023

L’Ajuntament de Tremp vol controlar la superpoblació de coloms instal·lant un dispensador de pinso amb esterilitzant. El mètode d’esterilització es basa en la ingesta de grans de blat de moro recoberts de nicarbazina, medicament que està aprovat pel Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d’Espanya. Es tracta d'un fàrmac anticonceptiu no tòxic que està sota un estricte control veterinari i que inhibeix la formació d’ous en les aus.

Els coloms fora de control esdevenen una plaga i el seu nombre excessiu crea malestar i molèsties i poden causar problemes de salut pública, brutícia, el desplaçament d'altres espècies, problemes socials i veïnals, deteriorament del patrimoni arquitectònic, del mobiliari urbà i la vegetació. Amb el control d’aquesta espècie es minimitzen els riscos que causa la plaga i s’intenta recuperar la convivència entre la fauna i la població.

L'efectivitat del tractament augmenta quan l'animal s'alimenta únicament del pinso anticonceptiu, per aquest motiu des de l’Ajuntament es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania perquè no alimenti als coloms i aquests ho facin només del dispensador de pinso tractat.