al contingut a la navegació Informació de contacte

Millores en l'accessibilitat dels edificis municipals

S’han fet unes primeres inversions en tres edificis per valor de 36.656,99€

DIVENDRES 26 GENER 2024

L'Ajuntament de Tremp treballa per adaptar els espais i els edificis públics del municipi i fer-los més accessibles. Recentment s’han portat a terme obres de millora a l’Espai Cultural La Lira i la Biblioteca Maria Barbal, en tots dos casos s’ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. Igualment s’ha intervingut en la porta d’accés a l’edifici de l’Ajuntament.

En el cas de La Lira s’ha instal·lat una rampa d'accés a l'escenari i un taulell adaptat a la taquilla. En el cas de La Biblioteca s’han col·locat dos taulells d'atenció al públic adaptats per a persones en cadira de rodes i s’han fet millores als banys, que abasten des de la instal·lació de barres a l'inodor adaptat fins a sensors d'encesa de llums, portes adequades i la substitució dels rentamans per altres compatibles amb la normativa actual. També s’han adquirit guies de senyalització al terra per a persones invidents.

Actualment s’està enllestint una intervenció més profunda a la mateixa Biblioteca, també amb finançament del Departament de Cultura de la Generalitat. Aquesta intervenció se centrarà en temes d'aïllament del sostre, la façana i l'eficiència energètica, així com l'adaptació d'espais a noves necessitats i la substitució de la porta d’entrada per fer-la més accessible.

Pel que fa a l’edifici de l’Ajuntament s’ha automatitzat la porta principal d’entrada a l’edifici.

Amb totes aquestes accions, es busca millorar els espais i convertir els equipaments municipals en llocs més inclusius.