al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Tremp finalitza un curs d’arrebossat i estucs

L’objectiu ha estat millorar les competències a partir de recursos teòrics i pràctics per tal d’afavorir de manera òptima la inserció al mercat laboral.

DIVENDRES 07 OCTUBRE 2022

Aquest octubre, l’Ajuntament de Tremp, a través del programa “Treball als Barris” ha ofert una formació d’arrebossats i estucs, adreçada específicament a persones inscrites al SOC.

 

El curs s’ha estructurat en 5 sessions, enfocades a l’obtenció dels coneixements bàsics per a poder arrebossar i estucar a partir de materials naturals com la calç i l'argila sobre diferents suports.

 

A l'aula, de manera teòrica s’han donat a conèixer els materials, suports, acabats, beneficis i inconvenients. A més, s’ha potenciat l’ús de materials naturals, ecològics i no tòxics com la terra, la calç, el bambú o el vímet.

 

D’altra banda, s’han donat a conèixer la manera de formular en obra els diferents morters amb proporcions de sorres, fibres i aglomerants o finalment els acabats ecològics d’interior: naturals i sans. O com treballar amb l’argila i la calç, a partir de les seves característiques com la transpiració i la regulació de la humitat de l’estança, per crear confort visual i tèrmic alhora.

 

Els participants han reforçat els seus coneixements dels materials i han treballat sobre diferents suports (paleteria, cartró guix, etc.) i amb dos materials bàsics: la calç i l'argila. Pel que fa a la part pràctica, han realitzat la preparació del suport, les formulacions i arrebossats amb diferents acabats i estucs. I finalment, han visitat una obra amb principis de la bioconstrucció.

 

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.