al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple de l'1 de febrer. Crònica

Avui dilluns s'ha celebrat la sessió plenària en què ha destacat a l'ordre del dia l’aprovació dels pressupostos del 2021 amb els vots favorables de JxT i ERC i l’abstenció de CxT .

DILLUNS 01 FEBRER 2021

Avui dilluns ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure’l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

El Ple ha començat amb l’aprovació de les actes de les sessions anteriors i el despatx d’ofici de la Junta de Govern Local, celebrada el dia 16 de desembre.

En primer lloc, s’ha tractat la moció per al desplegament de l’administració de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, acordada pels tres grups municipals. La moció insta al Govern de la Generalitat a desplegar els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran, per tal d’assolir una administració més propera al ciutadà, més eficient i en el marc de la divisió territorial pròpia.

Seguidament, s’ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2021 que ascendeix a més de 5 milions d’euros, amb els  7 vots favorables d’ERC i JxT i els 6 vots en contra de CxT, segons la seva portaveu perquè el pressupost d’enguany no s’adapta a la situació actual, un pressupost continuista amb un volum tant baix d’inversions no és l’adequat. Del pressupost 2021, en calen destacar dos projectes:

  • El projecte de desenvolupament del Pla de Foment de Turisme 2018, que preveu una partida d’inversions 122.867,84 euros, per a la senyalització turística i la millora dels sistemes de comunicació amb la ciutadania.
  • El projecte de creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, que representa increments en la despesa d’obres, tecnologia i administració.
  • Aquest pressupost també rep les conseqüències de la pandèmia amb una previsió de menys ingressos en determinats serveis no essencials com poden ser cultura o esports, que de retruc veuran disminuïdes les seves partides de despeses.

En tercer lloc, s’ha tractat la modificació de catàleg de llocs de treball i l’increment de les retribucions del personal de l’Ajuntament de Tremp per a l’any 2021 ambdós aprovats per unanimitat.

En l'apartat d’hisenda i patrimoni, s’ha tractat un únic punt corresponent a la modificació dels terminis de pagament de la taxa de l’Escola Municipal de Música.

Al torn obert d'informes, precs i preguntes, l’alcaldessa ha volgut destacar les actuacions que es van dur a terme al municipi el passat mes de gener per fer front a la nevada i les tasques que s’estan portant a terme posteriorment, per arranjar els desperfectes que aquesta ha causat. El municipi de Tremp abraça un gran territori i en situacions extremes es fa realitat la difícil tasca de mantenir en bon estat els camins i carrers de tots els nuclis que en formen part.  Per acabar, la regidora de Comunicació, Educació i Joventut Laura Soriano, ha anunciat la seva imminent renúncia com a regidora d’ERC, que es farà efectiva un cop s’hagi produït la Junta de Govern Local la setmana vinent, de la qual en forma part. La regidora ha declarat que “han estat 6 anys de treball per al poble, hi ha hagut moments difícils, però també hi ha hagut molts moments bons,  ha estat un plaer treballar per Tremp, i ho continuaré fent.”

Totes les persones que no hagin pogut seguir el ple en directe, el podran visionar al canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp.