al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple del 12 d'abril. Crònica

Aquesta tarda s’ha celebrat la sessió plenària del mes d’abril, amb la presa de possessió de la nova regidora d’ERC Anna Martinez

DIMARTS 13 ABRIL 2021

Aquest dilluns ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure’l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Una vegada aprovada l’acta de la sessió del dia 10 de març, s’ha fet efectiva la presa de possessió de la nova regidora d’ERC Anna Martinez Cortés, en substitució de la fins ara regidora Laura Soriano. Amb l’entrada de la nova regidora, hi ha hagut una redistribució de les regidories, l’Anna Martinez assumirà les regidories de comunicació i participació ciutadana i el regidor Leonardo Melgarejo assumirà, festes, joventut i  educació.

 

Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat la sol·licitud per excloure Tremp de l'horari comercial general establert per la llei 18/2017 d'1 d'agost, degut a que Tremp es troba en una zona turística i amb afluència de visitants al llarg de l’any. A continuació s’ha aprovat amb 7 vots a favor i 6 abstencions de CXT, la renovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l’objecte de delegar la competència per a la gestió de residus municipals fins a l’any 2025.  L’aprovació s’ha realitzat amb el compromís de negociar amb el Consell Comarcal alguns aspectes del conveni, com la regularitat de la neteja i manteniment dels contenidors, i la periodicitat de la recollida d’escombraries en certes temporades, entre altres aspectes.

 

En el decurs de la sessió s’ha aprovat la modificació inicial del número 2 del pressupost per a l’exercici 2021, la modificació del quadre d’inversions i la modificació del 10è punt de l’annex 1 de les bases d’execució del pressupost de l’exercici 2021 per invertir en els diferents serveis municipals, com són l’inici de les obres de l’Escola Municipal de Música, la construcció d’un pou d’aigua per abastir al municipi en casos de greus avaries, manteniment dels passos de Tercui i la Ribereta, comprar una maquina escombradora de carrers i màquina escombradora del pavelló d’esports, entre altres.

 

Per últim s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió  de l’Ajuntament a la l'Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), amb la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

En la l’apartat d’informes, precs i preguntes, l’alcaldessa ha explicat la situació sanitària del municipi, i des de benestar han posat en coneixement la reobertura del centre de dia.  

CxT ha demanat al ple el replanteig del projecte de la rotonda, ja que creuen que l’actual projecte no resol la problemàtica urbanística actual i no contempla les necessitats de tots els sectors implicats. Pel que fa a l’equip de govern, els han explicat que s’està treballant per ajustar el projecte a les necessitats de tots els sectors.

També, CxT ha preguntat sobre l’estat de l’ordenança dels espais buits del municipi. L’equip de govern ha manifestat que s’està treballant en l’elaboració d’un inventari i d’una ordenança que reguli el manteniment i la neteja dels espais buits.

Finalment, l’alcaldessa ha manifestat la injusta situació dels presos polítics als quals se’ls ha tornat a treure el tercer grau, i ha recordat el vint-i-vuitè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, assassinat per un grup de neonazis.